Atletisme

Liadagmis Povea sobrevola el Sant Jordi

Atletisme. La cubana, líder de l’any en triple salt, brilla en un míting de Catalunya on també triomfen Maria Vicente, Aleix Porras i Victòria Sauleda

La cubana Liadagmis Povea va complir el seu paper de cap de cartell del míting internacional de Catalunya en pista coberta, que per primer cop es disputava al Sant Jordi, i es va imposar en el concurs de triple salt amb un millor intent de 14,26 m. Líder mundial de l’any després de la seva actuació en la reunió de Karlsruhe (14,54 m), la caribenya no va poder millorar la seva marca, però va oferir dos vols vàlids per sobre dels 14 metres (14,13 i 14,26 m). En tot cas, van ser suficients per cantar victòria perquè la gallega Ana Peleteiro (Adidas), vigent campiona europea indoor després del títol assolit el 2019 a Glasgow, no va poder passar de 13,89 m, quatre centímetres més del que va acreditar a Karlsruhe. Tot i l’absència de públic per culpa de la Covid-19, Peleteiro no es va estar de reclamar als quatre atletes i entrenadors que hi havia a les grades del majestuós i ahir fred escenari olímpic que piquessin de mans en cada salt.

Més enllà del passadís de salts, hi havia ganes de veure com responia l’hospitalenca Maria Vicente en els 60 m tanques després que Xènia Benach hagués rebaixat el rècord català fins a 8.22. L’especialista en combinades va acreditar 8.40 en les eliminatòries i 8.41 en la final. No va aconseguir el propòsit de millorar la seva marca personal (8.30), però va superar tot un referent en les tanques, com és la mallorquina del Barça Caridad Jerez, segona amb 8.42. Vicente competirà el cap de setmana vinent en l’estatal sub-23 a València i el següent en l’absolut de Madrid, on espera guanyar una plaça en el pentatló de l’europeu indoor de Torun. “Crec que hauria de fer marca personal [té 4.412], 4.400 alts o 4.500 punts, i després creuar els dits perquè siguin suficients per estar entre les millors i anar a l’europeu”, va comentar després de la victòria en les tanques. Per part catalana, també van destacar els triomfs d’un altre jove talent, el lleidatà Aleix Porras en 400 m (48.09) i de Victòria Sauleda, que va oferir una gran lliçó tàctica en els 800 m (2:06.29) amb tres atletes per sota dels 2:07.

En els 3.000 m, l’aragonès Carlos Mayo va atacar a tres voltes del final per signar la segona millor marca espanyola de l’any (7:45.54) i presentar la candidatura per a l’europeu. Dos atletes més, Juan Antonio Pérez (7:50.96) i Jesús Ramos (7:53.90), es van afegir a la llarga llista (una quinzena) de corredors espanyols amb mínima continental.

En el d’Espanya absolut miraré de guanyar-me la plaça de pentatló per a l’europeu
Maria Vicente
vencedora en els 60 m tanques
Esperava fer marca personal en les tanques, però estic molt contenta d’haver pogut competir al Palau Sant Jordi, a casa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)