Tennis

Nadal debuta amb solvència a Austràlia en una altra jornada de poques sorpreses

Rafa Nadal (2) ha debutat en l’obert d’Austràlia amb un triomf solvent davant del serbi Laslo Djere per 6-3, 6-4 i 6-1 en una altra jornada sense grans sorpreses, tret de les derrotes dels caps de sèrie número 12 masculí i femení. El castellonenc Roberto Bautista (12) ha caigut davant del moldau Radu Albot, mentre que la bielorussa Victoria Azarenka (12) s’ha acomiadat contra la nord-americana Jessica Pegula. Nadal, que ha hagut de fer canvis en el moviment en el seu servei provocats pel seu dolor a l’esquena, jugarà la segona eliminatòria contra el desconegut nord-americà de 23 anys Michael Mmoh. Un altre dels grans favorits és el rus Daniïl Medvédev (4), que s’ha estrenat amb un victòria inapel·lable davant del canadenc Vasek Pospisil per 6-2, 6-2 i 6-4 i jugarà davant de l’andalús Roberto Carballés. També ha viscut un debut esperançador el rus Andrei Rublev (7), que ha guanyat l’alemany Yannick Hanfmann per 6-3, 6-3 i 6-4 i se les haurà amb el brasiler Thiago Monteiro. El murcià de 17 anys Carlos Alcaraz, per la seva banda, ha derrotat el neerlandès Botic Van de Zandschulp per 6-1, 6-4 i 6-4 i ha guanyat el seu primer partit en el quadre d’un Grand Slam en un duel entre dos jugadors que s’han guanyat el bitllet en la prèvia. S’enfrontarà al suec Mikael Ymer.

Malauradament, les empordaneses Paula Badosa i Aliona Bolsova han estat eliminades i deixen el tornegi sense catalans en els quadres individuals. La primera ha lluitat fins a l’extenuació davant de la russa procedent de la prèvia Liudmila Samsonova: 6-7 (4), 7-6 (4) i 7-5. El partit se li ha fet llarg després de 21 dies confinada i molt poques sessions d’entrenament davant d’una rival irregular i de joc molt directe que ha donat poc ritme. Badosa ha aixecat un 2-5 i un 5-6 en el primer set, que ha resolt al seu favor amb un parcial final de 6-0 quan perdia per 1-4 en el tie-break. En el segon també s’ha refet quan anava 3-5 per sota, però l’ha acabat perdent en el desempat i això l’ha condemnat. Bolsova, per la seva banda, ha perdut per un clar 6-1 i 6-3 contra la nord-americana Jennifer Brady (22) en tan sols 59 minuts.

La vigent campiona, la nord-americana Sofia Kenin (4) ha superat la convidada australiana Maddison Inglis per 7-5 i 6-4. La darrera finalista, la jugadora hispanoveneçolana Garbiñe Muguruza (14), ha fet fora la russa Margarita Gasparyan per 6-4 i 6-0. La número 1, l’australiana Ashleigh Barty (1), ha apallissat per un doble 6-0 la montenegrina Danka Kovinic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)