Tennis

Nadal reprèn el fil solvent

Tennis. Paula Badosa fa un gran desgast sense premi davant de la russa Samsonova i Aliona Bolsova no pot frenar la qualitat de la nord-americana Jennifer Brady (22) en l’obert d’Austràlia

Rafa Nadal (2) va debutar ahir en l’obert d’Austràlia amb un triomf solvent contra el serbi Laslo Djere per 6-3, 6-4 i 6-1, en una altra jornada sense grans sorpreses, tret de les derrotes, curiosament, dels caps de sèrie número 12 tant masculí com femení. El castellonenc Roberto Bautista (12) va caure davant del moldau Radu Albot, i la bielorussa Victoria Azarenka (12) es va acomiadar contra la nord-americana Jessica Pegula. Nadal, que ha hagut de fer canvis en el moviment del seu servei provocats pel dolor a l’esquena que li va impedir jugar l’ATP Cup, se’n va sortir prou bé tot i haver estat inactiu des de mitjan novembre, quan va cedir en la semifinal de la copa Masters contra el rus Daniïl Medvédev. El desconegut nord-americà de 23 anys Michael Mmoh serà el seu pròxim escull a Melbourne. Un altre dels grans favorits és precisament Medvédev (4), que es va estrenar amb una victòria inapel·lable sobre el canadenc Vasek Pospisil per 6-2, 6-2 i 6-4, i s’enfrontarà a l’andalús Roberto Carballés. El grec Stéfanos Tsitsipas (5), per la seva banda, va passar fluix superant el veterà francès Gilles Simon –6-2, 6-1 i 6-2– i mesurarà forces amb l’australià Thanasi Kokkinakis. També va tenir un debut reeixit el rus Andrei Rublev (7), que es va desfer de l’alemany Yannick Hanfmann per 6-3, 6-3 i 6-4. Ara se les haurà amb el brasiler Thiago Monteiro. El murcià de 17 anys Carlos Alcaraz, per la seva banda, va derrotar el neerlandès Botic Van de Zandschulp per 6-1, 6-4 i 6-4, i va segellar el seu primer triomf en un Grand Slam. Tots dos s’havien classificat en la prèvia. Tindrà al davant el suec Mikael Ymer.

Eliminades les catalanes

Malauradament, les empordaneses Paula Badosa i Aliona Bolsova han estat eliminades i deixen el torneig sense catalans en els quadres individuals. La primera va lluitar fins a l’extenuació contra la russa procedent de la prèvia Liudmila Samsonova: 6-7 (4), 7-6 (4) i 7-5. El partit se li va fer llarg després de 21 dies confinada i molt poques sessions d’entrenament lluitant amb una rival irregular i de joc molt directe que va donar poc ritme. Badosa va aixecar un 2-5 i un 5-6 en el primer set, que va resoldre al seu favor amb un parcial final de 6-0 quan perdia per 1-4 en el tie-break. En el segon també es va refer quan anava 3-5 per sota, però el va acabar perdent en el desempat i això la va condemnar. Bolsova, per la seva banda, va perdre per un clar 6-1 i 6-3 contra la nord-americana Jennifer Brady (22) en 59 minuts.

La vigent campiona, la nord-americana Sofia Kenin (4), va superar la convidada australiana Maddison Inglis per 7-5 i 6-4. La darrera finalista, la jugadora hispanoveneçolana Garbiñe Muguruza (14), va fer fora la russa Margarita Gasparyan per 6-4 i 6-0. La número 1, l’australiana Ashleigh Barty (1), va apallissar per un doble 6-0 la montenegrina Danka Kovinic.

EL PROTAGONISTA

La meva esquena no està perfecta i necessito anar dia a dia per millorar. He hagut de fet un petit canvi en el servei
Rafa Nadal

MÉS FAVORITS

Tant Medvédev (4) com Tsitsipas (5) i Rublev (7) se’n surten sense complicacions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)