Tennis

Nadal, Medvédev i Tsitsipas passen als vuitens de l’obert d’Austràlia

Rafa Nadal (2) ha superat el britànic de 25 anys Cameron Norrie (69è de l’ATP) sense incidències per 7-5, 6-2 i 7-5 i jugarà els vuitens de l’obert d’Austràlia en un altra jornada en què els favorits del quadre masculí han evitat les sorpreses. Nadal ha aixecat un break en contra consumat per Norrie en el cinquè joc del partit. Ha signat el contrabreak en el joc posterior i en el dotzè ha tancat el parcial amb el segon trencament. El segon set ha estat força més còmode i ha tancat el tercer trencant en el dotzè joc. Es jugarà el passi a quarts contra Fabio Fognini (15), un rival que li ha creat tradicionalment molts problemes. L’italià ha fet fora l’australià Alex de Minaur (21) per 6-4, 6-3 i 6-4.

El rus Daniïl Medvédev (4), per la seva banda, s’ha hagut d’arromangar i patir quan semblava que tenia el partit contra el serbi Filip Krajinovic (28) coll avall. Medvédev s’han endut els dos primers actes amb suficiència per 6-3 i 6-3, però la reacció del seu rival l’ha obligat a disputar un cinquè parcial, en el qual ha estat molt superior: 6-3, 6-3, 4-6, 4-6 i 6-0. S’enfrontarà al nord-americà Mackenzie McDonald. Més plàcid ha estat el partit del grec Stéfanos Tsitsipas (5), que s’ha desfet del suec Mikael Ymer per 6-4, 6-1 i 6-1. Se les haurà amb el perillós italià Matteo Berrettini (9), que ha derrotat el rus Karen Khatxanov (19) per 7-6 (1), 7-6 (5) i 7-6 (5). El seu compatriota, el rus Andrei Rublev (7), continua exhibint el seu bon estat de forma i ha superat l’etern Feli López per 7-5, 6-2 i 6-3. El de Toledo marxa satisfet després d’haver igualat el rècord del mite australià Ken Rosewall de superar dues eliminatòries d’un major als 39 anys. El noruec Casper Rudd (24) serà el pròxim escull del rus.

En el quadre femení, l’australiana Aslheigh Barty (1) no ha titubejat contra la russa Ekaterina Alexandrova (29) –6-3 i 6-4– i jugarà davant de la nord-americana Shelby Rogers, però, en canvi, la txeca Karolina Pliskova (6) s’ha acomiadat prematurament contra la seva compatriota Karolina Muchova (25) per 7-5 i 7-5. Muchova se les haurà amb le belga Elise Mertens (18), una clàssica de les eliminatòries finals els últims anys en el tornejos grans. L’ucraïnesa Elina Svitolina (5), per la seva banda, s’ha mostrat ferma i ha rendibilitzat el seu gran revés paral·lel contra la kazakha Yulia Putintseva (26): 6-4 i 6-0. Ara tindrà al davant la nord-americana Jessica Pegula.

En dobles, la palafrugellenca Aliona Bolsova i la italiana Jasmine Paolini han derrotat contra pronòstic la belga Flipkens i l’eslovena Klepac per 7-6 (3), 3-6 i 7-5 i ja són als vuitens de final. Les seves rivals seran la croata Jurak i la sèrbia Stojanovic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)