El Barça sua de valent per superar el Nantes (30-29)

L’equip blaugrana reacciona a la segona part després d’un primer temps discret (14-17)

El Barça ha obtingut una victòria molt treballada contra el Nantes (30-29), que tot i tenir la primera plaça de grup assegurada pot mantenir el seu full de resultats immaculat a la Champions, amb dotze triomfs en dotze jornades. Després d’una primera meitat discreta (14-17), l’equip blaugrana ha apujat el nivell tant en defensa com en atac i ha pogut capgirar la situació.

El Nantes ha colpejat primer. La prematura exclusió de Langaro (3’) i les primeres intervencions de Nielsen sota els pals han permès que el conjunt francès prengués la iniciativa i marqués el ritme de joc (4-7). L’equip d’Alberto Entrerríos jugava molt còmode i aprofitava la feblesa defensiva dels blaugrana. Xavi Pascual ja tenia el temps mort preparat, però dues exclusions consecutives del Nantes (Pechmalbec i Figueras) han donat aire el Barça que ha pogut ajustar momentàniament el resultat (7-8). Amb tot, l’equip català no acabava de rutllar i Pascual ja no ha esperat més per aturar el joc. Les consignes, amb la tripleta eslovena en pista Makuc-Dolenec-Janc i algunes aturades de Kevin Möller han donat resultat (10-10). Aleshores ha estat el tècnic del Nantes qui ha demanat el temps mort. L’equip francès ha tornat a prendre el comandament. L’equip blaugrana, amb més imprecisions i pèrdues de pilota de les habituals, ha propiciat els gols fàcils de l’equip gal i ha pogut arribar al descans tres gols de renda (14-17).

El Barça ha apujat el llistó tant en defensa com en atac després de la represa. Amb les canonades de Mem, i la recuperació de pilotes i les sortides al contraac l’equip de Pascual ha segellat un parcial de 8-4 (22-21) i ha capgirat la situació. El Nantes no s’ha donat per vençut i Pascual ha demanat temps mort a 5 minuts del final amb empat a 27. L’equip blaugrana ha sabut jugar millor el tram decisiu per segellar la victòria. Els màxims anotadors del partit han estat Valero Rivera pel Nantes amb 9 gols (5 de penal), i 5 de Dika Mem, Aleix Gómez i Aitor Ariño, pel Barça.