Natació

La federació avui fa cent anys

Natació. Per commemorar l’efemèride, ha convocat clubs i esportistes històrics en el mateix edifici de la rambla de Santa Mònica per refermar en una nova acta fundacional aquells valors primigenis

El 25 de febrer de 1921, avui fa cent anys, es va fundar la Federació Catalana de Natació (FCN) en un edifici de la rambla de Santa Mònica de Barcelona, l’actual seu històrica de la UGT. Per commemorar l’efemèride, la FCN ha convocat els clubs fundadors (CN Barcelona, CN Atlètic Barceloneta, CN Sabadell i CN Mataró), esportistes i persones rellevants de l’entitat en aquest mateix espai per refermar en una nova acta fundacional aquells valors primigenis de la federació. A l’acte, també hi estan convidats alguns dels esportistes catalans que van protagonitzar les primeres grans fites internacionals. Així, no hi faltaran grans nedadors com Mari Pau Corominas, Miquel Torres, Santi Esteva i Sílvia Parera, i waterpolistes com Joan Lluís Abellán (va competir en els Jocs d’Hèlsinki 1952 i va aconseguir la primera medalla d’or en els Jocs del Mediterrani del 1951), Lolo Ibern (actual chairman de waterpolo de la FINA) i Lluís Bestit (dos cops olímpic i expresident de la FCN), entre d’altres noms històrics. La FCN ja va presentar fa un mes el programa d’actes commemoratius i la campanya del centenari Entre tots i totes, 100 anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)