Més esport

Japó decidirà a final de mes si deixa entrar estrangers per veure els Jocs

A finals d’abril es definirà la quantitat de públic que podrà assistir a cada seu de les competicions. No es contempla que siguin a porta tancada

Les autoritats del Japó decidiran a finals d’aquest mes de març si deixen entrar visitants estrangers al país perquè puguin assistir als Jocs Olímpics de Tòquio. Fins a finals d’abril no es decidirà la quantitat de públic podrà entrar en cada de les seus de les competicions olímpiques. Així ho ha anuncia la presidenta del comitè organitzador, Seiko Hashimoto, en roda de premsa: “Com que la situació de la Covid-19 canvia a cada moment, creiem essencial prendre una decisió el més ràpid possible”, ha explicat després d’una reunió telemàtica entre els organitzadors, les autoritats japoneses i els comitès Olímpic i Paralímpic internacionals.

Japó, que acollirà a Tòquio els Jocs Olímpics a partir del 23 de juliol i els Paralímpics des del 24 d’agost, manté les seves fronteres tancades per a viatgers estrangers des de fa mesos com a mesura preventiva contra la propagació de la Covid. Pel que fa a la presència de públic a les grades, Seiko Hashimoto ha afirmat que en la reunió d’avui no s’ha contemplat l’opció que les competicions es celebrin a porta tancada. “Tòquio 2020 serà el primer esdeveniment global en celebrar-se durant la pandèmia i creiem que ha de servir com a mostra de triomf contra el virus”, ha recalcat la presidenta del comitè organitzador, i a reafirmat que la prioritat és garantir: “uns Jocs segurs per a esportistes i públic”.

El president de el Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, ha destacat que es farà: “tot el possible per garantir la seguretat de tots els participants, però també la dels japonesos”. Thomas Bach també ha afirmat que el COI “farà tots els esforços que pugui juntament amb els comitès nacionals perquè arribin vacunats a Tòquio tots els atletes que sigui possible”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)