La 25a copa de la història

Handbol. El Barça ha sumat la vuitena corona consecutiva superant l’Abanca Ademar en una final que ha dominat des del primer minut i en què mai ha donat cap opció al rival

Abanca Ademar 27 Barça 35

ABANCA ADEMAR:Ghedbane, Pérez (2), Feuchtmann (3), Suárez, Lucin (3), Casqueiro (2) i Piechowski (1) –equip inicial–; Slavic (ps), Marchán (7), Martínez, Donlin (3), Gostovic (5), Carrillo, Fernández, Martínez (1) i Kisselev.BARÇA:Moller (1), Aleix Gómez (3), Mem (1), Fabregas (6), Petrus, Raúl Entrerríos (3) i Ariño –equip inicial–; Pérez de Vargas (ps), Sorhaindo (2), Dolenec (5, 2p), Janc (3), N’Guessan (4), Cindric (3), Alex Pascual, Pálmarsson (1) i Frade (3).PARCIALS CADA CINC MINUTS:1-3, 3-5, 7-9, 8-13, 10-19 i 13-20 (descans) 16-23, 18-25, 20-29, 21-31, 24-34 i 27-35.ÀRBITRES:Raluy i Saborós. Han exclòs Casqueiro i Marchán per l’Ademar, i Frade i Janc pel Barça.

La 25a copa del Rei de la història del Barça, i la vuitena de manera consecutiva va arribar després d’una gran final en què els blaugrana no van donar cap opció al seu rival. El Barça va superar l’Abanca Ademar de Lleó per 27-35, en un partit que va dominar des del primer minut amb una gran defensa, una bona actuació a la porteria, precisió en el contraatac i eficàcia en l’atac estàtic. La distinció de MVP de la final va ser entregada a Raúl Entrerríos, en la que ha estat la seva última final i títol de copa.

Els blaugrana no van voler deixar cap opció a l’Ademar des de l’inici i van començar amb un 0-2 en el primer minut i molt centrats en defensa. Els lleonesos perdien força pilotes en atac i es van mantenir gràcies a les aturades del porter Khalifa Ghedbane. L’Ademar va intentar atacar amb set jugadors un parell de cops, però a la primera van perdre la pilota i el porter blaugrana Moller va marcar a porteria buida. A poc a poc el Barça va anar ampliant la diferència, i a partir del minut 15 un parcial de 0-4 el va situar amb sis gols de marge (7-13). Els blaugrana van aprofitar una exclusió de l’Ademar per arribar als 9 gols de marge (10-19), amb un altre gol a porteria buida. Els castellans van maquillar una mica el resultat en els darrers minuts de la primera meitat i es va arribar al descans amb 7 gols d’avantatge: 13-20.

Encertats sota els pals

En la segona part, Gonzalo Pérez de Vargas va ocupar la porteria del Barça i va continuar amb la bona actuació sota els pals del seu company Kevin Moller, que havia fet vuit aturades, i ell també en va fer vuit més en la segona meitat. Els blaugrana es van tornar a distanciar de 9 gols (16-25) i van mantenir aquesta diferència sense problemes. L’Ademar en cap moment va poder retallar les diferències, i els homes de Xavi Pascual van arribar al seu màxim avantatge d’11 gols (22-33) en el minut 53. Sense abaixar gaire el ritme de joc, el Barça es va emportar la victòria per un clar 27-35. El màxim golejador del partit va ser el jugador de l’Ademar Rubén Marchan, amb 7 dianes, i pel Barça Ludovic Fàbregas en va fer 6.

Crec que ha estat un encert que ens ha permès aconseguir un avantatge en el partit
Xavi Pascual
ENTRENADOR DEL BARÇA
Tinc un tros d’equip cada any. Cada vegada que afrontem una competició l’equip es trenca la cara, i per això estic agraït
Vam encertar en les rotacions en la semifinal. Tant Entrerríos, com Dolenec i N’Guessan ens han donat minuts de qualitat