Ciclisme

Primeres diferències, però igualtat en el primer lloc

Ciclisme. Dennis guanya la contrarellotge de Banyoles, i Almeida se situa líder de la Volta amb el mateix temps que McNulty. Soler, el millor català, és a 39 segons de la primera plaça

La contrarellotge de 18,5 km amb sortida i arribada a Banyoles havia de marcar les primeres diferències en la Volta, ja en la segona etapa, i ho va fer. Els aspirants al triomf van cedir més o menys temps respecte del guanyador, tot un especialista en la lluita contra el cronòmetre, i entre ells. La victòria va ser per a Rohan Dennis (Ineos), amb 22:27, i va superar per només cinc segons un altre especialista, el francès Rémi Cavagna (Deceuninck), amb 22.32. L’australià va tornar a guanyar després de més d’un any i mig sense fer-ho, quan es va imposar en el mundial de contrarellotge del 2019.

Darrere dels dos especialistes en la crono hi va haver la lluita pel lideratge, i el millor va ser João Almeida (Deceuninck), que va ocupar la tercera posició i és el nou líder de la Volta. El portuguès va acabar amb el mateix temps (22:55) que el nord-americà Brandon McNulty (Emirates), que va ser quart, i va quedar davant seu per centèsimes. Tots dos ocupen els dos primers llocs de la general amb el mateix temps de 4h43:26. Darrere seu, i a només tres segons, hi ha el murcià Luis León Sánchez (Astana).

Entre els favorits a la victòria final, els millors van ser els corredors de l’Ineos. L’australià Richie Porte (Ineos) va cedir 34 segons en la contrarellotge i ara és el cinquè de la general a 6 segons del líder, mentre que l’anglès Adam Yates és just darrere seu amb un segon més, i el gal·lès Geraint Thomas ocupa el vuitè lloc, a 19 segons. El colombià Rigoberto Uran (Education) és el quinzè de la general, a 37 segons del líder.

El millor català en la contrarellotge va ser Marc Soler (Movistar), que també va ser el primer del seu equip a la meta. El vilanoví va cedir 1:07 respecte del guanyador (23.34), i en la general ocupa la setzena posició, a 39 segons. El sabadellenc David de la Cruz (Emirates) és el 27è, a 51 segons del portuguès João Almeida.

ELS PROTAGONISTES

Aquest triomf significa molt. És fantàstic després de tant de temps sense guanyar

La muntanya entra en escena i s’arriba a Vallter 2000

L’arribada a Vallter 2000 en la tercera etapa farà entrar en escena la muntanya, i els aspirant a guanyar la Volta hauran de posar els cinc sentits en la cursa des de l’inici. Els 203, 5 km entre el Canal Olímpic de Catalunya, a Castelldefels, i la meta de Vallter 2000 es van endurint de mica en mica. Hi haurà dificultats muntanyoses que no són puntuables, però que poden propiciar algunes escapades. L’ascensió final d’11,1 km a Vallter 2000 sembla destinada a decidir el guanyador de l’etapa.