Waterpolo

Enric Bertrán: “Espero veure una final catalana”

Waterpolo. El president de la Federació Catalana de Natació presenta la final a quatre de la copa LEN de Barcelona com la competició que obre el calendari internacional del centenari

La final a quatre de la copa LEN, el cap de setmana vinent a la piscina Sant Jordi de Barcelona, amb la participació de l’Astralpool CN Sabadell i el CN Mataró Goufone, obrirà el calendari internacional dels actes commemoratius del centenari de la Federació Catalana de Natació (FCN). “Era una competició que inicialment no estava en el programa, però les circumstàncies han estat favorables i la federació no podia deixar escapar aquesta oportunitat”, va admetre el president de la FCN, Enric Bertrán, que no va amagar el seu desig de veure “una final catalana” durant la presentació al Museu Melcior Colet. El sorteig del quadre així ho possibilitarà, ja que els dos clubs catalans es van esquivar en les semifinals, i el CN Mataró se les heurà amb el SIS Roma (dissabte a les 11.30 h) i el CN Sabadell, amb el Kinef Kirixi (14 h). També va expressar el desig de veure “un campió català” el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, que no va poder assistir presencialment en l’acte perquè compleix la quarantena per un positiu de la Covid-19 d’un company de feina.

En l’acte institucional no hi va faltar el president del comitè tècnic de waterpolo de la LEN, el també català Àngel Moliner, que òbviament no es va pronunciar sobre les seves preferències quant al campió, però sí que va valorar la candidatura de Barcelona: “Quan el president de la federació catalana ens va manifestar l’interès per organitzar la final a quatre, la proposta va ser molt ben rebuda per moltes raons. La capacitat organitzativa de Barcelona és una garantia d’èxit, i també hi va ajudar la coincidència amb el centenari i la participació de dos clubs catalans.” En tot cas, Moliner va recordar que la competició s’havia de fer amb el format bombolla i, per tant, no shi’ podia permetre l’assistència de públic. “La prioritat és preservar la salut dels participants”, va subratllar. No hi haurà aficionats, però els quatre partits es podran seguir íntegrament per Esport 3.

Les semifinals (dissabte)
CN Mataró Goufone - Roma 11.30 h
Astralpool CN Sabadell - Kirixi 14 h
Les finals (diumenge)
Tercer lloc 11.30 h
Títol 14 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)