Atletisme

Semenya descarta els 200 m i aposta per les distàncies llargues per ser a Tòquio

Ha guanyat els 5.000 m en el campionat de Sud-àfrica

La sud-africana Caster Semenya ha confirmat avui que no intentarà la classificació pel Jocs de Tòquio en la prova de 200 m, sinó que se centrarà en distàncies més llargues. La doble campiona olímpica de 800 metres està enfrontada a la federació internacional (World Athletics) per les normes dels límits de testosterona en dones que li impedeixen competir en la seva distància – i dels 400 m a la milla–, llevat que es mediqui per la seva hiperandrogenisme.

Caster Semenya ha explicat el seu canvi d’estratègia després de guanyar els 5.000 m en el campionat de Sud-àfrica disputat avui a Pretòria amb 15:52.28, 42 segons per sobre de la mínima olímpica. “Vam haver de mirar si podia fer 200 metres durant els pròxims cinc anys. No anava al nostre favor” ha explicat la migfondista i ha afegit: “Em faig gran, tinc por d’esquinçar els meus músculs. Vam haver de seure i assegurar-nos que la decisió presa tenia sentit. La distància té sentit.” La sud-africana intentarà fer la mínima olímpica a Durban en les properes setmanes i també vol competir a Europa, però no es vol estressar per ser a Tòquio: “Si no hi vaig, no és la fi del món”. La batalla judicial amb la WA continua oberta, i ara el cas està en el Tribunal Europeu de Drets Humans des del passat febrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)