El CN Mataró perd la final de la copa LEN contra el Kirixi per un ajustat 8-10

El conjunt maresmenc ha sabut frenar el contraatac rus a l’inici i ha mantingut possibilitats de victòria fins a l’últim minut

El CN Mataró Goufone ha perdut la final de la copa LEN a la piscina Sant Jordi per un ajustat 8-10 contra el Kirixi, que en tot cas no ha pogut desplegar el contraatac que va exhibir en les semifinals. L’equip maresmenc ha tingut el mèrit de mantenir el partit obert fins a l’últim minut, en què un gol de Bella Markoch en superioritat ha dictat sentència. El conjunt de Dani Ballart no n’ha fet prou amb el seu gran treball defensiu (1-0, 2-4, 2-3 i 3-3) per frenar el potencial ofensiu del Kirixi, que afegeix la copa LEN a les Eurolligues del 2017 i el 2018. Pel bàndol català, Anni Espar, amb quatre gols, ha tornat a ser el principal referent en atac.

L’equip maresmenc, amb concentració i bons replegaments defensius, ha sabut frenar l’embranzida habitual del Kirixi en el primer quart i mantenir la porteria a zero, amb grans intervencions de Maria Elena Sánchez sota els pals. En atac, un llançament parabòlic molt precís de la neerlandesa Vivian Sevenich ha servit per trencar el gel amb què ha acabat el primer quart, amb un pírric 1-0. El conjunt rus ha despertat en el segon quart, tot i que ha necessitat més de 10 minuts per anotar el seu primer gol. Evgeniya Ryzhkova, de contraatac, ha exhibit la millor arma del Kirixi. Alejandra Aznar, amb una vaselina, ha replicat de seguida, però el rival ja havia agafat la velocitat de creuer i ha capgirat el resultat amb les dianes de Bella Markoch, Nadezhda Glyzina i Ekaterina Prokofyeva. Anni Espar, en superioritat, ha tancat el parcial abans del descans amb un ajustat 3-4. Tot obert amb vista a la segona part.

La final s’ha complicat en el tercer quart. Aprofitant les superioritats i exhibint el gran ventall de recursos ofensius, l’equip rus s’ha escapat de quatre gols (3-7), però el conjunt de Dani Ballart no s’ha rendit. Anni Espar i Anna Gual, en un últim atac amb set jugadores, tornaven a obrir la porta de l’esperança abans d’entrar en el període decisiu (5-7). La tercera diana de Prokofyeva tornava a obrir una escletxa de tres gols, però el CN Mataró ha continuat persistint. Cambray, aprofitant una gran assistència d’Espar, i la mateixa jugadora internacional, de penal, tornaven a ajustar el resultat (7-8). L’intercanvi de cops s’ha mantingut fins al final, però un gol de Markoch en l’últim minut ha dictat sentència.