Futbol sala

El Barça es redimeix amb una victòria contra el líder, el Llevant per 6-3

Després d’una primera meitat moguda (4-2), l’equip d’Andreu Plaza ha acabat patint fins que no ha sentenciat quan el rival atacava amb porter jugador. Després d’un any, uns 800 aficionats han presenciat el partit al Palau Blaugrana

El Barça s’ha redimit de la desfeta de la supercopa amb una treballada victòria (6-3) contra el Llevant, el líder de la lliga. El duel també ha suposat el retrobament amb uns 800 aficionats, que no presenciaven un partit de futbol sala al Palau Blaugrana des de feia més d’un any. Després d’una primera meitat molt moguda (4-2), l’equip d’Andreu Plaza s’ha apagat, ha vist com Roger Serrano retallava diferències (4-3) i no ha pogut sentenciar fins al tram final, quan el conjunt valencià ja atacava amb el porter jugador.

Sense Dídac Plana, sancionat després de la vermella en la supercopa, i Miquel Feixas, lesionat als isquiotibials, ha estat el jove Óscar de la Faya l’encarregat de protegir la porteria blaugrana. Després de 5 minuts de joc i sense grans oportunitats a cap porteria, Ximbinha (6’) ha sacsejat el partit amb un control orientat i un xut creuat que ha sorprès el seu defensor, Pedro Toro, i s’ha colat a la porteria de Fede. La rèplica del líder ha vingut després d’una combinació entre dos exculers. Roger Serrano ha cedit a Marc Tolrà, que ha xutat a la base del pal. El Barça ha estat més efectiu i amb un contraatac, Ferrao (10’) ha rematat una magnífica assistència d’Adolfo i ha celebrat el segon a la cantonada que ocupen els aficionats dels Dracs. El partit ha embogit per moments i els gols s’han succeït a totes dues àrees. Daniel (12’), després d’un córner, i Coelho (13’), en un contraatac després d’una pèrdua del Llevant, han marcat pel Barça i Pedro Toro (13’ i 14’) ha fet els dos del Llevant, de falta i des de la posició de pivot. Amb el 4-2 s’ha arribat al descans.

L’equip d’Andreu Plaza ha sortit a la segona part a veure-les venir. Ha pecat de cert conformisme i ha cedit el control al Llevant. El líder ja havia avisat en diverses ocasions i al final ha trobat el premi a tanta insistència amb un xut de Roger Serrano (30’), que ha traspassat la línia de gol després de topar en tots dos pals. El Barça ha patit de valent i Oscar de la Faya ha resultat providencial en diverses intervencions de mèrit. En tot cas, l’equip blaugrana, amb el suport dels aficionats, ha sabut defensar-se dels atacs amb porter-jugador del Llevant i sentenciar el duel amb els gols de Marcenio (39’) i Coelho (40’) a porteria buida.