Tennis

Ramos remunta contra el danès de 17 anys Rune en el Barcelona Open Banc Sabadell

El català Albert Ramos (46à de l’ATP) ha seguit amb la tònica del curs d’haver de jugar partits a tres sets i ha derrotat el danès de 17 anys procedent de la prèvia Holger Vitus Nodskov Rune (323è) per 6-7 (2), 6-1 i 7-6 (2) –3 hores i 11 minuts–en la primera eliminatòria del Barcelona Open Banc Sabadell. El mataroní, molt espès en el primer parcial superant la vintena d’errors –sobretot amb el cop de revés–, s’ha hagut d’arromangar davant d’un rival rocós i ràpid que ho tornava tot des del darrera. Jugarà els setzens davant del francès Adrian Mannarino (17). S’han enfrontat en set ocasions, amb 4 victòries per al barceloní –totes en terra batuda– i 3 per al francès, totes en pista ràpida. El partit del mataroní no ha estat el més llarg. Paral·lelament, a la pista Manuel Santana, l’australià Jordan Thompson ha vençut el veterà Richard Gasquet en tres hores i 17 minuts.

Sigui com vulgui, Ramos ha neutralitzat un 3-1 amb break en contra (3-3) i, amb paciència, ha encarrilat el parcial amb un trencament favorable en l’onzè joc (5-6). Però Rune s’hi ha regirat amb una gran actitud defensiva i boles cada cop més altes al fons per alentir el partit i ha signat un contrabreak. En el desempat, a més, ha estat molt superior rendibilitzant els errors no forçats del desencisat català.

Una esmaixada coronant una jugada ben treballada, ha permès Ramos respirar una mica més tranquil consumant un break matiner en el segon joc en l’inici del segon set. Ramos ha demanat la presència del fisioterapeuta per una problema en el peu esquerre, però no ha titubejat. El segon trencament (4-0) ha acabat d’encarrilar el set, en què ha agafat confiança i ha desplegat un tennis de més nivell (6-1).

Ramos ha salvat una situació compromesa al servei quan s’ha vist amb 15-40 en el segon joc i, jugant cada vegada amb més profunditat, ha saltat a la jugular del rival amb un trencament en el cinquè joc consumat amb un revés creuat, un cop que ha millorat sensiblement. Però Rune, que ha trencat amb criteri el ritme amb deixades en tot el tercer parcial, ha revifat i ha igualat el set (3-3) amb un break celebrat a crits en la sisena pilota del joc i la vuitena de l’acte. Finalment, el maratonià partit s’ha decidit en un tie-break en que el català no ha comès errors i el danès ha notat a pressió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)