Ciclisme

Julian Alaphilippe és el més fort al mur d’Huy i s’endú la Fletxa Valona

La també campiona del món Anna van der Breggen (SD Worx) guanya la cursa femenina

Julian Alaphilippe (Deceuninck) ha guanyat la Fletxa Valona, de 190 quilòmetres i el famosíssim i encara més dur final al mur d’Huy, a 700 metres per acabar i que s’havia coronat dos cops abans. Loulou ha imposat la seva arribada a Primoz Roglic (Jumbo), que en l’anterior la Lieja-Bastogne-Lieja li havia pispat el triomf quan el mallot irisat celebrava el triomf.

“He arrencat, ha estat molt divertit i és una cursa molt dura. L’equip ha treballat molt bé, estic molt orgullós d’ells i em donen molta confiança. No hem gastat energia al llarg del dia” apunta el vencedor a l’arribada. És el tercer triomf d’Alaphilippe a la Fletxa Valona, que du dues victòries aquest 2021 després de l’etapa en la Tirrena i el vintè del Deceuninck aquesta temporada.

Foc

Richard Carapaz ha estat el primer en obrir foc a menys de 10 quilòmetres, després que l’Ineos controlés la cursa i aturés qualsevol moviment fins que Tom Pidcock no entrava al grup del davant després de caure.

Maurits Lammertink ((Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux) era el darrer supervivent de l’escapada, amb els favorits mesurant esforços per al final i arribant sol fins a menys d’un quilòmetre del mur de les set capelles.

Michal Kwiatkowski conduïa el pilot, atent als moviments que hi havia al darrere i amb Roglic i Alaphilippe acostant-se al davant. Rogla ha agafat distància a 300 metres i el campió del món era l’únic capaç d’atrapar-lo primer i, a menys de 50 metres, superar-lo. Valverde, que havia seguit la roda d’Alaphilippe, ha entrat tercer a 6 segons. Michael Woods (Israel Start-Up Nation) i Warren Barguil (Arkéa-Samsic) són quart i cinquè.

En faltaven dos

L’UAE del campió del Tour, l’eslovè Tadej Pogacar, i del vencedor de l’any passat, el suís Marc Hirschi, no ha pogut sortir per uns positius en l’equip dels emirats. Eren d’un corredor i un assistent, asimptomàtics segons el propi equip que assegura haver donat negatiu en els seus controls i que diumenge espera córrer la Lieja-Bastogne-Lieja, amb què es tanca el Tríptic de les Ardenes.

Set són llegenda

Anna van der Breggen (SD Worx) ha enllaçat el seu setè triomf seguit en la versió femenina de la prova, de 130 quilòmetres i amb un temps de 3h28:28. La neerlandesa de 31 anys s’ha mostrat com a més forta del grup de favorites, amb totes les figures del pilot femení menys la també corredora del Països Baixos Marianne Vos, que diumenge ja va guanyar la Amstel Gold Race. La polonesa Katarzyna Niewiadoma, segona, era la última en aguantar el cos a cos amb la campiona del món.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)