Tennis

La revelació Sinner i el consagrat Tsitsipas jugaran la semifinal a Barcelona

L’italià de 19 anys Jannik Sinner (11) s’ha consagrat avui a la central Rafa Nadal del RCT Barcelona amb un partit superb davant del contrastat top 10 rus Andrei Rublev (3), al qual ha vençut per 6-2 i 7-6 (6) segellant en una hora i 35 minuts el bitllet per les semifinals del Barcelona Open Banc Sabadell. Agressiu i alhora consistent, sempre amb criteri i amb la sang freda d’un veterà, el transalpí nascut al nord del seu país i que va deixar l’esquí per centrar-se en el tennis, ha meravellat amb una dreta cargolada de gran acceleració i pes, ha estat superior en els intercanvis de revés i ha fet mal tant amb el seu potent primer servei com amb els ben col·locats segons. Sinner s’enfrontarà demà en la semifinal al grec Stéfanos Tsitsipas (2), que buscarà la seva segona final a Barcelona després de la que va perdre contra Rafa Nadal el 2018 quan tenia 18 anys en el seu debut al torneig català. El flamant i recent campió de Montecarlo du nou triomfs seguits i divuit sets guanyats consecutius i acumula tota la confiança del món. La seva víctima d’avui ha estat el prometedor canadenc de 20 anys Felix Auger-Aliassime (10): 6-3 i 6-3 en una hora i 22 minuts.

Sinner, que ha salvat pilota de break en el segon joc, ha trencat primer en una doble falta de Rublev (2-1)i ha prosseguit el seu monòleg del primer parcial amb una segona ruptura en el setè davant d’un rival desbordat i obnubilat que no trobava solucions (5-2). Seguint el fil d’un set gairebé perfecte i mes tenint en compte l’entitat del rival, l’italià ha tancat amb el seu servei (6-2).

Rublev s’ha espolsat una mica la pressió guanyant en blanc el primer joc del segon acte. Tot i la situació negativa, s’ha mostrat relativament tranquil. Almenys, tret d’algun moment aïllat, no ha exterioritzat tant el seu mal humor com va fer en el partit contra Albert Ramos. Una actitud negativa que li va valer la crítica del seu tècnic, el benicarlando Fernando Vicente. El segon set, de fet, ha estat més igualat. Gràcies, en part, a la millora del moscovita. No obstant això, Sinner ha celebrat un trencament en el setè joc (4-3). L’alegria ha estat efímera. Rublev s’hi ha regirat i ha trencat en blanc (4-4) convertint el seu primer break. Una reacció al límit. Sinner ha malbarat un 0-40 amb 5-5 que hauria deixat el duel vist per sentència. Aire fresc per al rus. Tanmateix, el segon acte s’ha decidit en un tie-break en què Sinner ha fet d’entrada un recital amb la dreta (4-1), s’ha ennuegat amb el revés paral·lel (4-4), ha salvat pilota de set en contra (5-6) i ha certificat el triomf en la primera oportunitat amb el seu quart ace (8-6).

Tsitsipas, per la seva banda, ha aixecat un 0-40 clau en el segon joc que ha fet mal a Auger-Aliassime –han estat les seves primeres i últimes pilotes de break–i ha trencat, en blanc, en el cinquè del primer acte (3-2). El canadenc s’ha anat diluint a mesura que avançava el primer acte davant la consistència de l’hel·lè. En plena efervescència, Tsitsipas ha tancat el parcial en la segona pilota arrodonint el seu segon trencament (6-3). El break del quart joc del segon se (3-1) ha acabat d’ennegrir el futur en el partit del de Montreal i ha aclarit el del d’Atenes, que ja no ha tingut dubtes (6-3).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)