Tennis

JORDI TAMAYO

PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE TENNIS

“Tot i els atacs personals, tenim voluntat d’entesa”

“Rebo atacs personals per coses que fins i tot Marquès va aprovar en assemblea o quan era a la junta”

“Quan vam arribar la federació estava gairebé en liquidació”

El procés electoral a la federació de tennis hauria d’haver culminat dilluns amb unes eleccions entre l’actual president, Jordi Tamayo, i Jaume Marquès. La junta electoral no va validar la candidatura de l’aspirant i tot plegat ha acabat al Tribunal Català de l’Esport i amb un fort moviment opositor contra Tamayo.

Va moure els fils perquè no hi hagués eleccions dilluns passat?
Va ser una decisió de la junta electoral i tothom en pot consultar les actes. De fet, teníem 88 avals vàlids i l’altra precandidatura 40, o sigui més del doble. Estàvem preparats per començar el procés electoral i anar a eleccions.
Va impugnar la precandidatura de Jaume Marquès perquè un dels membres no complia tots els requisits?
No. I es pot comprovar. S’està generant una certa confusió amb aquesta qüestió. És més, l’altre candidat sí que va intentar invalidar la nostra candidatura durant el procés. Per això em sobten ara totes aquestes acusacions.
És cert que fa quatre anys en una situació similar (un candidat sense tots els requisits) la seva candidatura va continuar endavant?
Hi ha un reglament electoral i aquest s’aplica en funció de cada casuística i ho fa la junta electoral. Nosaltres, al final, volíem anar a eleccions i amb el tema dels avals ja es veia.
No hauria estat millor fer eleccions i no acabar, com ara, al Tribunal Català de l’Esport?
No és una decisió que puguem prendre nosaltres, però més enllà de tot plegat vull dir que tenim la voluntat de sumar i col·laborar per la unitat del tennis català malgrat tot això que ha passat. Durant tot el procés vam estar oberts a una entesa i a evitar qualsevol conflicte sobretot perquè aquesta és una institució que ha patit moltíssim. Hi ha hagut un expedient de regulació d’ocupació i fa quatre anys teníem una federació al llindar de la liquidació. Aquesta “campanya” no ajuda a la unitat que nosaltres cerquem des de l’inici. El TCE haurà d’emetre una decisió fonamentada en dret però les decisions de la junta electoral són executives i nosaltres hem estat proclamats com a nova junta i en el dia d’avui tinc l’honor de presidir-la com a tal.
Van ser convocades amb nocturnitat, com diu l’oposició, amb l’objectiu de no tenir oposició?
Es van convocar quan tocaven per reglament i després es va voler fer veure que no acceptàvem una votació en punts diferents, cosa que no és certa. El 29 de març des de la junta vam presentar un escrit a la junta electoral perquè s’ampliessin els punts de votació.
També se l’acusa de viure de la federació.
Hi ha atacs personals contra mi que no tenen sentit. Les dietes es van aprovar per unanimitat i Marquès, que era membre de la junta com a secretari, també hi va votar a favor. Fa disset anys que treballo d’advocat i soc soci d’un despatx professional i com a mínim és poc respectuós el que diuen de mi. Dit això, tenim voluntat d’entesa amb tothom pel bé del tennis.
L’eliminació de les delegacions territorials és un altre dels punts polèmics.
També em sorprèn que surti això ara. El 20 de gener del 2019 es va portar el canvi de model territorial a l’assemblea, que és sobirana, i 29 clubs van votar que sí i un es va abstenir. Marquès, com a president del CT Els Gorchs, hi era present i va votar que sí.
Per què creu que ha sorgit aquest moviment opositor en les últimes setmanes?
Recordo que el juny de l’any passat el mateix Marquès, que va tornar per treballar en el comitè de tennis platja, es va aixecar en l’assemblea per manifestar la seva satisfacció per la feina feta per aquesta junta. Una de les grans fites ha estat reduir el deute, que era de 6,1 milions el 2017 i ara és de 2,4. Potser amb aquesta situació econòmica més sostenible és quan han sorgit certs interessos per entrar a la federació. El nostre projecte és sumar amb el compromís de liquidar el deute al final del mandat, activant les ajudes als clubs afectats per la pandèmia i mantenir els gestors pels clubs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)