Hoquei sobre herba

L’Atlètic perd la final de lliga contra un Club de Campo molt ofensiu (3-6)

L’equip de Can Salas ha arribat al descans amb 2-1, però no ha pogut aturar la reacció final del conjunt madrileny

L’Atlètic Terrassa, primer classificat de la fase regular, ha vist com el Club de Campo li pispava el títol de lliga a Can Salas en una final espectacular, amb diverses alternatives (3-6). L’estil directe i la verticalitat del conjunt madrileny s’ha acabat imposant al joc de possessió dels groc-i-negres, que aspiraven a alçar el seu 22è títol a casa. El Club de Campo, en canvi, ha assolit el seu primer títol de lliga i ha segellat el doblet a Terrassa perquè el conjunt femení també havia guanyat anteriorment la final contra el Junior (2-1).

La posada en escena ha estat elèctrica. John Kinder ha perdonat a boca de canó i una rematada de Santi Ibáñez ha anat al pal després de ser desviada pel porter del conjunt madrileny. El Club de Campo ha disposat de tres penals córner consecutius, però no els ha sabut rubricar. El primer ha estat aturat per Marc Calzada, el segon ha anat al pal i el tercer ha provocat un stroke, que al tre cop el porter de l’Atlètic ha rebutjat en una intervenció espectacular. El conjunt de Pablo Usoz ha continuat insistint i encara ha tingut un quart penal córner, però tampoc l’ha sabut convertir. L’Atlètic ha sortit ràpid al contraatac i en un primer moment Mario Fernández ha intervingut amb èxit, però no ha pogut fer res en una rematada de Marc Escudé (15’) molt ben col·locada al costat del pal. En el segon quart el conjunt de Xero Gasol, amb un joc més ordenat, ha pres el comandament i ha tingut un parell d’oportunitats per ampliar el resultat. Mario Fernández ha desviat un contraatac de Joan Tarrés i també ha frustrat el primer penal córner pels locals. El conjunt madrileny continuava jugant a impulsos i ha disposat de dos penals córner més. El sisè ha estat el bo i Álvaro Tello ha empatat als 37’. La rèplica groc-i-negra ha estat immediata i ha tornat a prendre la iniciativa amb el segon penal córner, que amb Pau Cunill sobre el terreny de joc (34’), no ha perdonat.

L’inici de la segona part ha estat molt similar a la primera. El Club de Campo ha estat molt incisiu i ha provocat tres penals córners més consecutius. En el novè, José Basterra l’ha executat de forma directa (39’). Com en les semifinals contra l’Egara, el Club de Campo ha estat capaç de capgirar el resultat en el tercer quart. Basterra ha tornat a marcar de penal córner (48’) i Alejandro de Frutos ha rematat al segon pal una bona centrada d’Álvaro Iglesias (51’). Ricardo Sánchez (55’), ja en l’últim quart, decantava la final cada cop més del bàndol madrileny amb una cinquena diana (2-5). Pau Cunill (58’) ha retallat diferències amb un altre penal córner, però Basterra ha sentenciat a porteria buida quan els locals ja jugaven a la desesperada sense porter (3-6).