Hoquei sobre herba

Festa del Club de Campo

Hoquei sobre herba. L’equip madrileny segella un doblet històric en la lliga de divisió d’honor amb triomf en les dues finals de Can Salas, contra l’Atlètic Terrassa (3-6) i el Junior (2-1)

La final a quatre de Can Salas es va convertir en final de festa del Club de Campo, que va segellar un doblet històric en la lliga a les instal·lacions de l’Atlètic Terrassa. El conjunt madrileny va fer valer el seu potencial ofensiu contra l’Atlètic (3-6), el vencedor de la fase regular, i va alçar el seu primer títol en el palmarès. De fet, en l’historial de la lliga, l’únic campió no català era el Gaviria basc, el 1960. Més previsible era la victòria de l’equip femení, atesa la seva condició d’invicte durant el campionat i que és el dominador de la competició, ara amb 22 títols a les seves vitrines. En tot cas, el Junior, vigent campió de copa i que jugava la seva quarta final consecutiva, va plantar cara fins als últims instants i va cedir per un ajustat 2-1.

La posada en escena de la final masculina va ser frenètica. El Club de Campo ja va evidenciar les seves intencions amb un joc molt vertical, però va malbaratar fins a quatre penals córner. L’Atlètic va ser més resolutiu en les dues àrees: Marc Calzada, amb grans intervencions sota els pals, i Marc Escudé (15’), aconseguint el primer gol en un contraatac. En el segon quart, l’equip de Xero Gasol va prendre el comandament i va replicar amb un penal córner executat per Pau Cunill (37’) al gol de l’empat dels madrilenys. El tercer quart va ser decisiu perquè el Club de Campo va trobar tota l’efectivitat que li havia faltat a l’inici i va capgirar el resultat amb un parcial de 0-3 (2-4). La cinquena diana, de Richie Sánchez, tot just començar el darrer quart ja va deixar la final molt complicada. Cunill (37’), de penal córner, va escurçar distàncies, però Jose Basterra va sentenciar a porteria buida, quan l’Atlètic ja atacava a la desesperada sense porter.

En la final femenina, el Club de Campo va imposar el seu altíssim ritme de joc tot just començar amb una diana de Begoña García (6’). Maria López, de penal córner (52’), ampliava l’avantatge al llindar del tercer quart. El Junior, amb una actuació de menys a més, va escurçar distàncies amb la mateixa moneda, a càrrec de Laura Bosch (60’), i en el tram final va estar a punt de forçar l’empat.