Tennis

Badosa s’exhibeix contra Bencic i ja és a la semifinal del WTA 1.000 de Madrid

Paula Badosa (62a de la WTA) ha signat avui una exhibició de quirats contra la suïssa Belinda Bencic (8) en els quarts de final del WTA 1.000 de Madrid i ha celebrat un dels triomfs més transcendents de la seva carrera per 6-4 i 7-5 en una hora i 49 minuts de concentració i de full de ruta tàctic ben executat. La seva rival en la flamant semifinal serà la número 1, l’australiana Ashleigh Barty (1), a la qual va derrotar fa poques setmanes a Charleston, i que avui ha vençut la incombustible txeca Petra Kvitova (9), tricampiona a Madrid, per 6-1, 3-6 i 6-3. La catalana signa la tercera semifinal del curs i la de més graduació de tota la seva carrera, que dilluns la situarà per primera vegada entre les 50 millors del món i que l’acosta una mica més als Jocs Olímpics. Mai abans cap catalana ni cap altre jugadora estatal havia arribat tan lluny en el torneig madrileny.

Badosa ha flirtejat amb el break tot just en el primer joc i ha trencat en blanc en el tercer en una arrencada molt inspirada que ha confirmat amb el seu servei (3-1) amb una sèrie de nou punts consecutius. Amb atacs ben seleccionats, canvis d’altura –el bot de la bola ha incomodat molt Bencic, molt eficient en canvi amb el revés a dues mans a sobrebot–i solidesa, la de Begur se sentia còmoda davant d’una rival complicada que intentava pressionar a la xarxa i utilitzava el recurs de la volea de dreta encara que fos a mitja pista, apel·lant a la velocitat conscient que la catalana té la ma més pesada. L’onzena del món, ofuscada perquè no li entraven els primers –en tot el partit tan sols ha acreditat un 45 per cent–, ha salvat amb un ace una pilota de trencament en contra que hauria deixat el set vist per sentència (4-3). Badosa ha hagut de seguir remant. Els primers problemes del cantó de la de Begur han sorgit de sobte en el vuitè joc, en el qual ha cedit en blanc el servei amb diversos errors no forçats, amb una doble falta inclosa. Vet aquí, però, que la suïssa, paradoxalment en el seu moment més àlgid, ha contribuït a la recuperació de Badosa amb dues dobles faltes seguides amb 30-30 que han segellat el segon trencament de la catalana (5-4) en un moment especialment delicat. Un cop superat l’ensurt, ha tancat el set amb un punt de servei (6-4).

El segon parcial no ha pogut néixer millor. Badosa ha celebrat aixecant el puny el seu tercer trencament del partit (3/6) en el primer joc. Un crit ofuscat de la suïssa ha anunciat el 2-0 en blanc per a la ferma catalana, amb el partit cada cop més coll avall. Però Bencic ha ressorgit. Primer ha apagat el foc en el tercer joc salvant amb un ace (2-1). Després ha igualat el parcial amb un trencament (2-2) i ha capgirat la truita (2-3). Amb 4-4, un revés paral·lel de Badosa s’ha escapat al passadís de dobles per centímetres en una nova pilota de break (3/8) que no ha pogut convertir. La segona pilota de trencament de l’onzè joc ha estat la bona (4/10), amb un passing de Badosa de revés fabulós (6-5) i la catalana no ha titubejat amb el seu servei (7-5), segellant el segon triomf del curs davant de la suïssa, a la qual també havia superat a Charleston.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)