Tennis

Barty (1) posa fi al somni de Badosa en la semifinal del WTA 1.000 de Madrid

L’australiana Ashleigh Barty (1) ha exercit avui de número 1 del tennis mundial al WTA 1.000 de Madrid i ha posat fi al somni de Paula Badosa per 6-4 i 6-3 en una hora i 15 minuts. La catalana, que ha completat el millor torneig de la seva vida –dilluns serà la 42a del món ascendint 20 posicions en una setmana i s’acosta als Jocs–, ha jugat a un gran nivell, sobretot en el primer set, però no n’ha fet prou davant de la consistència i la gran varietat de recursos de Barty, que venia amb la lliçó apresa després de caure davant de la de Begur a l’abril a Charleston. La número 1 jugarà dissabte la final contra la vencedora del partit que han disputar en el darrer torn de la central Manolo Santana –no abans de les 20.30 h– la bielorussa Aryna Sabalenka i la russa Anastasia Pavlyutxenkova.

Totes dues han solucionat amb eficiència els seus primers torns de servei. Badosa estava ben situada, agressiva i atenta a la diversificació de cops de Barty, que intentava trencar el ritme, sobretot amb el revés tallat marca de la casa, i arrossegar-la a la xarxa. Barty ha tingut el primer deuce (40-40) restant en el sisè joc amb 3-2 a favor, però la catalana ha salvat la primera situació compromesa del duel amb dos grans serveis. Una doble falta (30-40) ha obligat Badosa a sobreposar-se la primera pilota de break en el vuitè joc. Una dreta contundent, un bon servei i un revés paral·lel perfecte des del fons l’han revitalitzat (4-4). El set s’ha resolt a favor de Barty en el desè joc. Una doble falta de Badosa ha segellat la quarta pilota de trencament i la tercera de set de l’australiana (6-4). Badosa ha replicat amb confiança convertint un break en el primer joc, però ha perdut en blanc el servei en el posterior quan podia fer camí. Excel·lent, Barty ha trencat de nou en el quart –una altra doble falta de la pressionada Badosa– i s’ha situat amb un 3-1 que deixava el partit molt i molt coll amunt per l’empordanesa. A més, Badosa ha malbaratat tres pilotes de trencament en el cinquè joc, en el qual l’australiana ha alternat errors amb gran cops, i ha perdut l’ocasió de reenganxar-se (4-1). Res no ha destorbat Barty, tampoc no ha impedit que Badosa seguís perseverant, però la tennista d’Ipswich ha celebrat el passi a la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)