Waterpolo

Fase final exprés

Waterpolo. La lliga, amb el Barceloneta i el Mataró com a vencedors de la fase regular, quedarà enllestida entre aquest cap de setmana i el vinent

Amb el Zodiac CN Atlètic Barceloneta i el CN Mataró com a vencedors de la fase regular, aquest cap de setmana s’enceta la fase final de la divisió d’honor masculina i de la femenina amb quatre semifinals molt intenses, al millor de tres partits, i que es resoldran entre avui i a tot estirar dilluns. La final, amb el mateix format, es disputarà el cap de setmana vinent. Per a l’equip mariner, el gran dominador durant aquest segle, amb quinze títols consecutius, liderar el campionat ja és un fet habitual, però per al conjunt maresmenc és tota una fita. El CN Mataró és el campió vigent, però el curs passat la lliga va quedar escapçada abans de completar totes les jornades. A més, en aquesta ocasió ho ha aconseguit després d’un empat a 10 en l’últim partit contra l’Astralpool CN Sabadell i sense haver cedit cap derrota en tota la competició. “Ens feia molta il·lusió poder acabar la lliga regular sense perdre cap partit per primer cop en la nostra història i, així, poder disposar del factor piscina a favor. Per desgràcia, encara no hem guanyat res, però estem treballant molt bé i la progressió és palpable”, deia el tècnic Dani Ballart després del duel contra les vallesanes.

En les semifinals, el CN Mataró se les haurà amb el CE Mediterrani (11 h per Esport3), el quart classificat. El conjunt mataroní ha sortit victoriós en els quatre enfrontaments previs, però, excepte la penúltima jornada (18-9), sempre ha estat per resultats molt igualats.

Fita del CN Terrassa

En l’altra semifinal, s’enfrontaran el totpoderós CN Sabadell i el CN Terrassa, que avui fa exactament onze anys va pujar a la divisió d’honor i que per primer cop en la seva història jugarà el play-off pel títol. “No l’hem jugat mai i, un cop hi som, no renunciem a res. Hem treballat molt per arribar fins aquí i volem donar la sorpresa. No ens arronsarem”, assenyala l’entrenador Xavi Pérez, un dels principals artífexs de la progressió del conjunt terrassenc.

En les semifinals masculines, l’Atlètic Barceloneta jugarà el primer partit des de l’anunci oficial que Chus Martín deixarà la banqueta a final de curs. Segur que els jugadors li voldran dedicar el millor homenatge amb un triomf contra el CN Sabadell, que no podrà disposar del sancionat Ubovic. L’equip mariner és el favorit, però el conjunt vallesà ja el va sorprendre a l’inici de curs en la supercopa i en les semifinals de copa van vendre molt cara la derrota (10-8). Més igualada es preveu l’altra semifinal entre el CN Barcelona i el CN Terrassa, segon i tercer de la fase regular. L’equip cenebista, amb el dubte de Víctor Flores per una operació recent, tindrà el factor piscina a favor, però els terrassencs ja han demostrat aquest curs que són capaços de guanyar a la Nova Escullera.

Copa Catalunya

Més enllà de la resolució de la lliga, abans de tancar el curs s’ha d’enllestir la copa Catalunya. En la competició femenina els finalistes són el CN Sabadell i el CN Terrassa, mentre que en la masculina l’Atlètic Barceloneta jugarà contra el vencedor de la semifinal entre sabadellencs i terrassencs, encara pendent de disputar.

Div. honor masculina
Primer partit (avui)
CN Barcelona - CN Terrassa 18 h
CNA Barceloneta - CN Sabadell 19 h
Segon partit (demà)
CN Sabadell - CNA Barceloneta 18 h
CN Terrassa - CN Barcelona 18 h
Tercer partit* (dilluns)
CNA Barceloneta - CN Sabadell 20 h
CN Barcelona - CN Terrassa 20.45 h
Div. honor femenina
Primer partit (avui)
CN Mataró - CE Mediterrani 11 h
CN Sabadell - CN Terrassa 12.30 h
Segon partit (demà)
CN Terrassa - CN Sabadell 11 h
CE Mediterrani - CN Mataró 13 h
Tercer partit* (dilluns)
CN Mataró - CE Mediterrani 19 h
CN Sabadell - CN Terrassa 20 h *(només si és necessari)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)