Ciclisme

Jofre Cullell, preparat per a l’esprint que l’ha de dur als Jocs Olímpics

El corredor del PMX Racing Team debuta en la categoria elit en la copa del món de BTT a Albstadt

Jofre Cullell (1999) corre aquest cap de setmana la primera copa del món en la categoria elit a Albstadt (Baden-Württemberg, Alemanya), en la primera cita que ha de permetre el colomenc del PMX Racing Team classificar-se per als Jocs de Tòquio.

Cullell ha fet el salt a la categoria absoluta tot i estar en la darrera de sub-23 i és un dels dos millors corredors de l’estat pel que fa el rànquing. La RFEC té dues places per a homes i una per a dones, que serà Rocío del Alba (BH). Sense un criteri públic d’adjudicació de les places, el seleccionador, Mikel Zabala, ha de decidir quins dos homes hi van, un cop disputades les curses d’aquest cap de setmana i el següent –es corre a Nové Mesto, República Txeca. L’anterior seleccionador, Cristóbal Sánchez, va dir al corredor català que si volia aspirar als Jocs havia de competir en elit, encara quan el colomentc corria al Megamo.

Jofre Cullell, campió d’Europa júnior i tercer en la darrera general de la copa del món sub-23 quan estava en el segon dels quatre anys promesa, competeix aquest diumenge al mgdia (14.15 h). En la cursa curta, divendres per decidir l’ordre de la graella, el colomenc va ser 27è en la prova dominada per Mathieu van der Poel.

En aquesta cursa només hi ha els millors del rànquing i, a més de Cullell, David Valero (22è) era l’altre corredor de la RFEC. Tot apunta que el ciclista del BH (1988), que ja va ser a Río amb Carlos Coloma i Josep Antoni Hermida té garantida la primera plaça. Sergio Mantecón, Pablo Rodriguez i Ismael Esteban són els altres aspirants a la segona plaça que corren a Albstadt.