Natació

Torna per la porta gran

Natació. Ona Carbonell i les seves companyes de l’equip tècnic artístic assaboreixen el bronze en l’europeu de Budapest

Ona Carbonell, una de les millors esportistes de la història de la natació catalana, va tornar ahir a una competició internacional i ho va fer compartint un èxit amb les seves companyes de l’equip tècnic, amb les quals va obtenir el bronze en l’europeu de Budapest. Després de dos anys d’absència Carbonell (CN Sabadell) va sumar la seva 13a medalla en un europeu acompanyada de les catalanes Berta Ferreras i Paula Ramírez (Kallipolis) i Txell Mas (CN les Franqueses). L’equip el van completar Sara Saldaña i Alisa Ozhogina amb Iris Tió i Blanca Toledano com a reserves.

L’equip, que va realitzar un exercici emprant la llengua de signes, va obtenir 89.770 punts i només va ser superat per les russes (95.6705) i les ucraïneses (92.3920).

En la final de solo lliure la nedadora del CN Granollers de 19 anys Mireia Hernández, debutant amb la selecció absoluta, va ser setena. La campiona va ser la russa Varvara Subboni, seguida per la ucraïnesa Marta Fiedina i la grega Evangelina Platanioti.

El nedador blanenc del CN Mataró Guillem Pujol es va classificar en tretzè lloc en els 5 km, la prova que va inaugurar ahir en el llac Lupa la modalitat d’aigües obertes de l’europeu de Budapest. Pujol va marcar els dos primers parcials entre els deu primers, però després es va veure relegat a un segon grup perseguidor.

El fondista, l’únic català convocat en aigües obertes, va cobrir la prova en 56:55.5, a 1:12.2 del vencedor, l’italià Gregorio Paltrinieri (55:43.3). Els 5 km no són una distància olímpica i l’europeu era el principal objectiu de Pujol aquest any.

Belmonte serà baixa

La badalonina no competirà la setmana vinent a l’europeu com a mesura de prevenció en l’evolució de la lesió a l’espatlla. Lluny de l’ampli repertori habitual, Belmonte només té dues mínimes olímpiques, en 800 i 1.500 m, aconseguides al desembre en el trofeu Castàlia-Castelló.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)