Tennis

Bassols agafa embranzida

Tennis. ITF Solgironès. Venç la britànica Jones i se cita en vuitens amb la canària Custic. L’andorrana de 15 anys Jiménez meravella contra Voegele (6)

La blanenca de 21 anys Marina Bassols va esmicolat la britànica Francesca Jones per un contundent 6-0 i 6-3 en una hora i 32 minuts en els setzens de final l’IT Solgironès, torneig de la categoria W60 que es disputa al CT La Bisbal.

Procedent de la prèvia, Bassols va sobreposar-se amb determinació a la diferència entre el seu rànquing (325a de la WTA) i el de la seva rival (185a). Ferma amb el revés i amb el servei, i ben encoratjada pel públic, només va concedir dues pilotes de break (2/2) en tot el partit i va trencar el de la seva rival set cops (7/12). El mèrit del triomf s’amplifica pel fet que les dues jugadores s’havien enfrontat en l’ITF de Portugal feia dues setmanes amb victòria per a Jones per un doble 6/3.

La rival de Bassols serà la canària convidada per l’organització Marta Custic, que va vèncer la belga Ysaline Bonaventure (8) per 0-6, 7-6 (4) i 6-2. Curiosament, van vèncer en els vuitens de dobles les holandeses Hogenkamp-Lamens per 4-6, 6-4 i 10-8.

També causa una gran impressió la maduresa de l’andorrana de 15 anys Victòria Jiménez (782a), número dos del món júnior. La campiona júnior de l’obert d’Austràlia 2020 va eliminar la veterana suïssa de 31 anys Stefanie Voegele (6) per 6-1, 3-6 i 6-4 en un partit més llarg que un dia sense pa: 2h50. Jiménez se citarà ara amb la georgiana Ekaterine Gorgodze, que va fer fora per 6-3 i 6-2 la xinesa Xiaodi You.

Primeres favorites

L’holandesa Arantxa Rus (1), cap de cartell, va debutar sense complicacions derrotant la turca Cagla Buyukakcay per un doble 6-2 i se les haurà amb la sèrbia Natalija Kostic, botxina de la romanesa Adreea Prisacariu per 6-4 i 7-6 (11). L’eslovaca Viktoria Zuzmova (3) tampoc no va titubejar i va vèncer la italiana procedent de la prèvia Cristiana Ferrando per 6-4 i 7-5. S’enfrontarà a la croata classificada passant per la prèvia Tereza Mrdeza, que va fer fora la tennista de Luxemburg Mandy Minella per 6-2 i 7-5.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)