Natació

Iris Tió i Alisa Ozhogina, sisenes en el duet tècnic de l’europeu

Amb 86,9546 punts, la catalana i l’andalusa s’han classificat per darrera de la parella russa, ucraïnesa, austríaca, bielorussa i neerlandesa

Les joves nedadores del CN Kallípolis Iris Tió i del Sincro Sevilla Alisa Ozhogina, que debutaven en un gran campionat com a parella, s’han classificat en sisè lloc en la final del duet tècnic de l’europeu de Budapest. Amb una puntuació de 86,9546, el duet espanyol ha millorat lleugerament la seva actuació de la jornada de dilluns que es va haver de suspendre per uns problemes en els altaveus subaquàtics. Tió i Ozhogina, com s’esperava, s’han classificat per darrera de les intocables russes, les Svetlanes Kolesnixenko i Romaxina (96,2904), el duet ucraïnès amb Marta Fiedina i Anastasiya Savchuk (92,6862) i les germanes bessones austríaques Anna Maria i Erini Alexandri (89,4592), que han ocupat les tres places del podi. El quart lloc l’han ocupat les bielorusses Vasilina Khandoshka i Daria Kulagina (88,1598) i la gran sorpresa ha estat la cinquena plaça de les neerlandeses Bredje i Noortje De Brouwer (87,2526), que sota la direcció de l’entrenadora catalana Esther Jaumà, exseleccionadora espanyola, han fet un salt de qualitat notable.

Al ritme frenètic del Proud Mary de Tina Turner, Tió i Ozhogina han tornat a interpretar un partit de beisbol, amb gorres incloses, sobre el tapís aquàtic del Duna Arena en una clara picada d’ullet a un dels esports nacionals del Japó. De fet, la seleccionadora espanyola Mayuko Fujiki ja ha confirmat que aquestes son les nedadores escollides per als Jocs de Tòquio, avançant així el relleu generacional, pensant sobretot amb vista a la pròxima cita olímpica, a París 2024. Tió té 18 anys, però ja va debutar com a solista amb només 15 anys amb un quart lloc en l’europeu de Glasgow, i Alisa en té 20. En aquesta final de duet la capitana Ona Carbonell figurava com a reserva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)