Natació

Tió i Ozhogina, sisenes amb el beisbol aquàtic

Natació artística. La catalana i l’andalusa, que s’estrenen com a parella en aquest europeu, també formaran el duet espanyol en els Jocs de Tòquio

Amb un original partit de beisbol aquàtic, les joves nedadores del CN Kallípolis Iris Tió (2002) i del CN Sincro Sevilla Alisa Ozhogina (2000) estan consolidant les bases d’un duet de present, però sobretot de futur en la natació artística espanyola. Ahir, abillades amb les seves gorres de blau metal·litzat amb fines ratlles daurades, van batre una pilota imaginària fins al sisè lloc del caseller de l’europeu de Budapest. La seleccionadora espanyola, Mayuko Fujiki, ja ha confirmat que Tió i Ozhogina són les nedadores escollides per al duet dels Jocs de Tòquio, avançant així el relleu generacional, previst inicialment per després de la cita nipona. L’aposta és, sobretot, pensant en la següent contesa olímpica, París 2024. La nedadora del Kallípolis té 18 anys, però ja va debutar com a solista amb només 15 anys amb un quart lloc en l’europeu de Glasgow, i Alisa en té 20. En aquesta final de duet la capitana, Ona Carbonell, figurava com a reserva.

Amb una puntuació de 86,9546, el duet catalanoandalús va millorar lleugerament la seva actuació de la jornada de dilluns, que es va haver de suspendre per uns problemes amb els altaveus subaquàtics. Al ritme frenètic del Proud Mary de Tina Turner, Tió i Ozhogina van tornar a jugar un singular partit de beisbol en el que és una clara picada d’ullet a un dels esports més populars al Japó. La parella espanyola, com s’esperava, es va classificar al darrere de les intocables russes, les Svetlanes Kolesnixenko i Romaxina (96,2904), el duet ucraïnès amb Marta Fiedina i Anastasiya Savchuk (92,6862) i les germanes bessones austríaques Anna Maria i Erini Alexandri (89,4592), que van ocupar les tres places del podi. En el quart lloc es van classificar les bielorusses Vasilina Khandoshka i Daria Kulagina (88,1598) i la gran sorpresa va ser la cinquena plaça de les neerlandeses Bredje i Noortje de Brouwer (87,2526), que sota la direcció de la catalana Esther Jaumà, exseleccionadora espanyola, han fet un salt de qualitat notable.

Torn del duet mixt i l’equip lliure

La representació catalana de natació artística tancarà avui la seva actuació a Budapest amb les finals de duet mixt lliure i l’equip lliure. En la sessió matinal, Pau Ribes (CN les Franqueses) i Emma García (CN Sabadell), que dilluns ja van ocupar el segon lloc en la final tècnica, ballaran al ritme del Musical Cats, d’Andrew Lloyd Webber, amb els mateixos rivals en competició. Ja en la sessió de tarda, i amb Ona Carbonell com a reserva, l’equip lliure el formaran aquest cop Abril Conesa, Meritxell Mas, Berta Ferreras, Paula Ramírez, Sara Saldaña, Blanca Toledano i les joves components del duet, Iris Tió i Alisa Ozhogina, que interpretaran La teoria de l’evolució de Darwin, del compositor Salvador Niebla. Dimecres amb l’equip tècnic van obtenir la medalla de bronze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)