Natació

Les iguanes platejades

Natació artística. L’equip espanyol obté el subcampionat europeu amb la nova rutina lliure amb què confia guanyar-se la plaça dels Jocs en el preolímpic

L’equip espanyol, amb cinc catalanes a les seves files, va presentar en l’europeu de Budapest la rutina lliure amb què confia tornar a competir en uns Jocs Olímpics després de l’absència de Rio 2016. La coreografia de La Teoria de l’Evolució de Darwin, amb música de Salvador Niebla, va convertir les nedadores en vuit iguanes de les illes Galápagos, amb cresta inclosa, que amb una posada en escena molt innovadora els va valer una bona valoració de 91,2333 punts. Sense el conjunt rus, que es reserva per als Jocs, la selecció de Mayuko Fujiki va obtenir la medalla de plata i només es va veure superada pel seu succedani, l’equip ucraïnès, vencedor amb 95,0667 punts. Darrere dels dos grans favorits, es va classificar Israel, que amb les catalanes Anna Tarrés i Beth Fernández com a entrenadores va obtenir una històrica medalla de bronze (86,800).

L’equip espanyol el van formar les catalanes Abril Conesa (CN Granollers), Berta Ferreras (CN Kallípolis), Meritxell Mas (CN les Franqueses), Paula Ramírez (CN Kallípolis) i Iris Tió (CN Kallípolis), a més d’Alisa Ozhogina (CN Sincro Sevilla), Sara Saldaña (CN Sincro Retiro) i Blanca Toledano (Real Canoe). Ona Carbonell (CN Sabadell) i Cecília Jiménez (CN les Franqueses) figuraven com a reserves. “Estem molt contentes de tornar a recuperar les sensacions de competició després de tant temps; ara ens toca polir alguns detalls per millorar l’exercici amb vista al preolímpic”, va comentar Ferreras, l’acròbata de l’equip. En la mateixa línia, Meritxell Mas, la capitana, hi va afegir: “La veritat és que estem supercontentes amb aquesta medalla, però hem de rebre el feedback de jutges i entrenadores per poder millorar d’aquí a tres setmanes.” I Paula Ramírez va rematar: “Estem molt orgulloses perquè és una coreografia molt especial. Aquests banyadors i el casquet ens donen molta energia.” El preolímpic, que es disputarà del 10 al 13 de juny a la piscina Sant Jordi de Barcelona, repartirà les tres últimes places olímpiques per a Tòquio.

Pau Ribes i Emma García esgarrapen una altra plata

Si en la sessió de tarda les components de l’equip lliure es van convertir en uns rèptils a la vora del Danubi, al matí Pau Ribes (CN les Franqueses) i Emma García (CN Sabadell) es van posar en la pell de dos felins per interpretar el musical Cats d’Andrew Lloyd Webber en la final del duet mixt lliure. Els dos nedadors catalans van esgarrapar una altra medalla de plata –dilluns l’havien guanyat en la rutina tècnica–, amb una puntuació de 86,5333. El títol va ser per al duet rus format per Aleksandr Maltsev i Olesia Platonova (93,9333) i la seva coreografia La consagració de la primavera, d’Ígor Stravinski.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)