El Mataró emergeix

Waterpolo. L’equip de Ballart perdia de tres gols en el tercer quart contra l’Astralpool Sabadell i avui revalidarà el títol si venç a Can Llong (10.45 h)

Mataró 12 Sabadell 11

CN MATARÓ:Sánchez, Jackovich (1), Gual (2), Cambray (4), Bach, Anni Espar (2, 1p), Aznar -equip inicial-, Lloret (1), Sevenich (2), Alba Bonamusa, Nogué i Bertran.ASTRALPOOL SABADELL:Ester, Mati Ortiz (1), Van der Sloot (3), García, Forca (2), Keuning (2), González (2) -equip inicial-, Ariño, Morell, Pérez, Cordobés (1) i Tankeeva.PARCIALS:1-4, 4-2, 3-3 i 4-2.

Barceloneta 12 Barcelona 4

ZODIAC ATLÈTIC BARCELONETA:López, Famera (1 ), Granados (3, 1p), Munárriz (3), Bodegas (2), Larumbe (1), Aleksic, Fernández, De Toro (1), Perrone (1), Mallarach, Bustos i Coimbra .CN BARCELONA:Aguirre, Valls, van den Burgh, Power, Flores (1), Duric (1), Esteller, Gomà, Delgado (1), Estrany, Tahull (1), Ramón i AguilarPARCIALS:3-0, 0-2, 6-2 i 3-0.COMENTARI:L’Atlètic Barceloneta va derrotar el CN Barcelona en el primer partit de la final de la lliga masculina de divisió d’honor, que pot quedar resolta avui si els mariners repeteixen triomf a fora (18 h). La fragilitat defensiva dels visitants i l’eficiència en atac dels locals en el tercer quart –6 gols–van deixar el partit sentenciat.

El CN Mataró va protagonitzat una remuntada espectacular –va arribar a perdre de tres gols en el tercer quart– i es va adjudicar el primer punt de la final de la divisió d’honor contra l’Astralpool Sabadell, que va dominar els tres primers períodes. En un gran ambient (respectant les restriccions) a la piscina Joan Serra, les de Ballart van vèncer per 12-11. Avui, a Can Llong (10.45 h, en directe per Esport3 i per Teledeporte), es jugarà el segon partit de la sèrie, en què les maresmenques tenen la primera possibilitat de revalidar el títol. Un triomf vallesà provocaria un tercer partit que es jugaria demà. Clara Cambray (4 gols), Anna Gual (2 gols) i Vivian Sevenich (2 gols) van ser les artífexs de la remuntada de les mataronines, contra un rival que es va enfonsar.

El conjunt de David Palma va anar de més a menys després de dominar el primer quart (1-4) i no va saber rematar el matx quan en el tercer període va aconseguir dues vegades avançar-se de tres gols (5-8 i 6-9), amb Van der Sloot i Keuning com a puntes de llança. Sevenich va mantenir el Mataró dins del partit amb les seves accions en la boia i al costat de Cambray i Anni Espar va aixecar el seu equip per fer-lo arribar viu a l’últim quart (8-9). Keuning va marcar el 8-10 a sis minuts del final després que el Mataró desaprofités una superioritat per igualar el partit. Les mataronines van reaccionar de la mà de Cambray i Gual per capgirar el marcador (11-10) a 3:28 del final. Les sabadellenques no van saber jugar amb el resultat en contra i van caure en la precipitació. Cambray va arrodonir el seu gran partit marcant el 12-10 a 2:47 del final i Maria Helena Sánchez va treure dos braços sota els pals que van deixar en anècdota els seus errors anteriors per apropar el seu equip al triomf. Judit Forca va aparèixer quan faltaven quaranta segons per estrènyer el marcador amb el 12-11 i va fer un últim llançament per forçar els penals que va anar alt.