Natació

Primeres medalles per a la natació paralímpica catalana a l’europeu de Madeira

Sarai Gascón (un or i un bronze), Núria Marquès (una plata) i Toni Ponce (tres bronzes) ja han pujat al podi després de les dues primeres jornades del campionat

La natació paralímpica catalana ja està exhibint el seu potencial en les dues primeres jornades de l’europeu, que va començar diumenge i s’allargarà fins dissabte a la població portuguesa de Funchal (Madeira). Una de les destacades ha estat la terrassenca Sarai Gascón, que en la jornada inaugural va assolir el títol de 100 m braça SB9 (1:20.63), amb més d’un segon de renda respecte de les seves rivals. Dilluns es va haver de conformar amb el bronze de 200 m estils SM9 (2:39.80) després d’un intens duel amb la nedadora de Castellví de Rosanes Núria Marquès, que es va emportar la plata amb 2:37.57.

El vilafranquí Toni Ponce, que ja té la plaça assegurada per als Jocs de Tòquio, s’ha abonat a la medalla de bronze. Diumenge va ser tercer en els 50 m lliures de la classe S5 (35.75) per a nedadors amb afectació física intermèdia i l’endemà va ocupar la mateixa posició en 50 m esquena S5 (37.56), i com a integrant del relleu espanyol 4x50 m estils 20 punts, en què va tornar a nedar la posta d’esquena.

Més enllà de les medalles, també s’han quedat a prop de les places del podi Òscar Salguero, cinquè en 200 m estils, amb rècord d’Espanya inclòs (2:24.61). El sabadellenc va rebaixar els 2:24.72 que havia acreditat Ariel Schrenck en les sèries matinals i que en la final de la tarda no va poder millorar. De fet, va ser setè amb 2:25.62. El nedador del CN Mataró ja havia estat setè en els 100 m braça (1:14.88) de la jornada inaugural. També va obtenir plaça de finalista el barceloní David Levecq cinquè de 50 m lliures S10 (25.31).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)