Atletisme

Bernat Erta, segon en el relleu 4x400 m de la superlliga

El lleidatà ha contribuït a la cinquena plaça final de la selecció espanyola. També han complert Adel Mechaal i Maria Vicente, tercers en 3.000 m i llargada respectivament

El combinat espanyol, amb el segon lloc de Bernat Erta (4x400 m) i els tercers dels també catalans Adel Mechaal (3.000 m) i María Vicente (llargada), ha igualat el seu millor resultat en la superlliga europea amb un cinquena posició a Chorzow, que ha tornat a coronar a Polònia com a campiona. El conjunt amfitrió, en una gran segona jornada, s’ha imposat amb 181,50 punts, seguit per Itàlia (179), Gran Bretanya (174), Alemanya (171), Espanya (167), França (140) i Portugal (97,50), que perd la plaça a la màxima categoria continental.

El relleu de 4x400 m ha estat el colofó a la bona actuació de la selecció espanyola, en què el lleidatà Bernat Erta ha tornat a tenir un paper protagonista. El jove velocista del New Balance ha estat l’últim rellevista i ràpidament s’ha col·locat per davant del representant alemany i ja no ha cedit la segona plaça fins al final per aturar el cronòmetre amb 3:03.10. La victòria ha estat per al quartet italià (3:02.64) i Erta ha sabut controlar l’embranzida dels velocistes de Polònia (3:03.43) i França (3:03.59).

Prèviament, Adel Mechaal ha estat víctima d’una cursa de 3.000 m excessivament lenta, que s’ha resolt en l’última volta. Després de dos quilòmetres a un ritme per sobre dels 3 minuts (3:04 i 6:09), el migfondista palamosí ha accelerat el ritme en la penúltima volta, a 56 segons, que han servit per fer un tall amb quatre corredors. Amb tot, l’empordanès s’ha vist superat per tres rivals en la contrarecta i en els últims metres només ha pogut recuperar una posició per acabar finalment tercer (8:32.08). Mechaal, vencedor fa dos anys a Bydgoszcz, sortia clarament com a favorit tant per marques com per palmarès. La victòria ha estat per al portuguès Isaac Nader (8:31.26). També ha estat tercera la jove hospitalenca Maria Vicente, que ha acreditat un bon vol de 6,42 m en el salt de llargada amb unes condicions no gaires propícies (12ºC i lleugera pluja). Per davant seu només s’han classificat l’alemanya Maryse Luzolo (6,61 m) i la polonesa Magdalena Zebrowka (6,55 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)