Tennis

Paula Badosa, embalada

La begurenca supera el seu sostre a Roland Garros contra Markéta Vondrousová (4-6, 6-3 i 2-6) i jugarà els quarts, contra Tamara Zidansek

Paula Badosa (33) jugarà els quarts de final de Roland Garros per primer cop, després de quedar-se en els vuitens l’any passat en el que fins ara era el seu sostre a París. Ho farà després d’eliminar la txeca Markéta Vondrousová (20), a qui va guanyar el 2015 camí del seu títol júnior, per 4-6, 6-3 i 2-6 en 1h50. L’empordanesa acumula 17-2 en la temporada de terra batuda i ha sumat nou victòries seguides, incloent-hi les cinc amb què va aconseguir el seu primer títol WTA a Belgrad.

La seva rival als quarts, demà, serà l’eslovena Tamara Zidansek (85), que va eliminar la romanesa Sorana Cirstea per 7-6 (4) i 6-1. La vencedora no es trobarà Serena Williams (7) a semifinals, eliminada ahir contra la kazakh Elena Rybakina (21) per 3-6 i 5-7. La russa Anastassia Pavlyutxénkova (31) és l’altra hipotètica rival.

Vondrousová, de 21 anys i que el 2019 va arribar a la final, va fer el primer trencament per avançar-se 3-1. La reacció de Badosa va ser immediata per igualar el resultat (3-3) primer i, en el segon trencament, posar-se per primer cop al davant (4-5). Servint per guanyar, la catalana va aixecar dues pilotes de trencament de la txeca i, amb quatre punts seguits, va tancar el primer parcial amb un globus. Vondrousová va tornar a protagonitzar el primer trencament en el segon set, aquest cop per posar-se 4-2. Seria l’únic del 6-3. Badosa sí que va trencar el servei a l’esquerrana en la primera oportunitat del set definitiu (0-2). La txeca li ho va tornar (1-2) en un joc en què els nervis van aflorar a la pista i la begurenca no es va arronsar amb l’1-3 i, llavors sí, va conservar el seu traient la txeca de la pista (1-4). Va tenir dues pilotes de trencament en el sisè set, que va ser per a la txeca després de més de set minuts (2-4). Després, ja no va fallar.

LA RATXA

9
triomfs
seguits de Badosa sobre terra, en una temporada en què acredita 17-2 i el títol a Belgrad

Roger Federer abandona Roland Garros

“És important que escolti el meu cos i no vagi gaire de pressa en el retorn a la competició.” És l’argument de Roger Federer (1981) per abandonar el torneig parisenc, l’endemà d’accedir als vuitens de final després d’eliminar l’alemany Dominik Koepfer en un partit de més de tres hores i mitja. Era tot just el sisè del suís, que se centrarà en l’assalt al novè títol a Wimbledon. És el primer cop que Federer, que el 2020 es va sotmetre a dues intervencions al genoll, abandona un Grand Slam. El suís té 20 títols dels grans, entre altres un a París (2009).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)