Waterpolo

Catalunya posa els Estats Units contra les cordes

Waterpolo. La selecció de Nani Guiu i Jordi Valls juga a remolc a Manresa, però amb un últim quart espectacular (7-2) es queda a un pas de culminar la remuntada contra la doble campiona olímpica

Catalunya 12 Estats Units 13

CATALUNYA:Ester; Bach, A. Espar (2, 1 p.), B. Ortíz (2, 1 p.), Aznar (1), González, C. Espar, Maica (2), Forca (4), Tarragó (1 p.), Crespí, Leitón, Sánchez, Ruíz i Tarré.ESTATS UNITS:Johnson; Musselman (5), Seidemann, Fattal (1), Hauschild, Steffens (1), Haralabidis (4), Neushul, A. Fisher (1), Gilchrist, M. Fisher, Williams (1), Longan i Raney.PARCIALS:2-5, 2-4, 1-2 i 7-2.ÀRBITRES:Segurana i Cabanas.

La tornada a escena de la selecció catalana vuit anys després va tenir el millor rival possible, el dream team dels Estats Units, i un marc a l’altura de l’ocasió, les recentment estrenades piscines Manel Estiarte i Duocastella, a Manresa. Amb aquests ingredients, l’espectacle i l’emoció estaven assegurats. La doble campiona olímpica i triple mundial va marcar territori amb una posada en escena espectacular (4-10). Però la selecció quadribarrada, la totalitat del combinat espanyol a excepció de Pili Peña, va tenir una reacció fulgurant i va estar a punt de culminar la remuntada amb un parcial final de 7-2. Era un partit amistós, però la selecció de Nani Guiu i Jordi Valls va acabar tutejant el poderós bloc d’Adam Krikorian, intractable en els últims grans campionats internacionals i el gran candidat a assolir la seva tercera corona olímpica consecutiva a Tòquio.

Els Estats Units van marcar diferències des de l’inici. Amb molt de dinamisme i un ritme molt elevat de joc, van convertir en gol pràcticament les cinc primeres accions d’atac. Forca, amb una doble superioritat catalana, i Maica, des de la boia, amb prou feines van poder aturar l’allau de joc de les rivals, que també excel·lien en defensa amb continus blocatges, i si no emergia l’espectacular Johnson sota els pals. En el segon quart, lles de Krikorian continuaven sorprenent les amfitriones amb transicions ràpides culminades per Haralabadis (2-7). Catalunya va tornar a replicar amb l’esquerra màgica de Forca i l’ascendència de Maica des dels dos metres (4-7). Els EUA, però, continuaven aprofitant totes les superioritats i van arribar al descans amb 5 gols de renda (4-9), amb dues dianes més de Musselman. En la segona meitat, la selecció de Guiu va ajustar la defensa, va millorar en les accions de superioritat i va poder anivellar el resultat. De fet, en el darrer quart va enllaçar un parcial de 5-0 que va posar contra les cordes les nord-americanes i que va estar a punt de rubricar la sorpresa.

Les piscines Manel Estiarte i Duocastella

Les piscines municipals de Manresa ja s’anomenen amb tots els honors Manel Estiarte i Duocastella, en honor del llegendari exjugador de waterpolo nascut el 1961 a la capital bagenca i participant en sis edicions dels Jocs Olímpics. Ahir va destapar la placa que llueix el seu nom, acompanyat de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà; de l’alcalde de la ciutat, Marc Alcoy, i de la nova secretària general de l’Esport, Anna Caula. Es complia així una iniciativa que va impulsar fa un parell d’anys el CN Minorisa i que va rebre el suport dels estaments esportius de tots els àmbits. També va assistir a l’homenatge el president de la Federació Catalana de Natació (FCN), Enric Bertrán. El reconeixement a Estiarte s’ha inclòs en els actes del centenari de la FCN i va ser el preàmbul del partit entre la selecció catalana i la dels Estats Units.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)