Tennis

El TCE dona la raó a Marquès i les eleccions a la catalana de tennis s’hauran de fer

El Tribunal Català de l’Esport ha donat la raó a la reclamació interposada pel candidat Jaume Marquès i les eleccions a la federació catalana de tennis que van ser anul·lades per un defecte de forma en la seva candidatura s’hauran de fer. En una resolució del 8 de juny, el tribunal rectifica a la junta electoral, que va desestimar tot la candidatura del president del CT Els Gorchs perquè un dels membres del seu grup no reunia tots els criteris d’elegibilitat dels estatuts. La resolució posa èmfasi en el fet que a pesar d’aquesta exclusió, la resta de membres complien els requisits i eren un nombre suficient. Les eleccions previstes pel 26 d’abril es van anul·lar i el fins ara president Jordi Tamayo va ser reelegit.

Un extracte del text del TCE diu: “En el cas objecte del present recurs no és controvertit que la candidatura presentada pel recurrent tenia un sol defecte que era que, entre el total de membres de la candidatura, només n’hi havia un que no reunia els requisits exigits pels Estatuts per tenir la condició d’elegible, en una candidatura, que superava amb escreix el mínim de membres exigits per conformar una candidatura i malgrat això la Junta Electoral, encara que l’esmena del defecte advertit consistiria nomes en eliminar per part de la candidatura qüestionada per la Junta Electoral el candidat inelegible, no nomes no va donar un termini, ni que fos peremptori, per esmenar el defecte si no que, en resoldre la reclamació que va fer la candidatura exclosa, tampoc va tenir en compte que en la pròpia reclamació o recurs el candidat va demanar que es proclames la seva candidatura sense tenir en compte el candidat en situació irregular.

Es per tant clar que la resolució que s’impugna va vulnerar els drets constitucionals que es denuncien i, per tant, estimant el recurs interposat, ha de ser anul·lada i deixada sense efecte, així com totes les actuacions posteriors del procés electoral, a fi que la Junta Electoral adopti un nou acord en el que proclami les dues candidatures presentades, excloent de la candidatura del recurrent el membre que no reunia les condiciones d’elegibilitat, i continuant el procés electoral segons les previsions del reglament electoral.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)