Handbol

Persistint a Colònia

Champions. El Barça de Xavi Pascual té l’última oportunitat de rubricar el final de cicle amb l’anhelada desena copa d’Europa al Lanxess Arena

Mig any després de la derrota en la final contra el Kiel (33-28), el Barça persisteix en l’intent d’assolir l’anhelada desena copa d’Europa a Colònia. El campió vigent s’ha quedat pel camí i el conjunt blaugrana buscarà l’accés a la finalíssima contra el Nantes d’Alberto Entrerríos, Valero Rivera i companyia (18 h, per Esport 3). L’altra semifinal la jugaran el París Saint-Germain, el botxí del Kiel en els quarts, i el sorprenent Aalborg (15.15 h), un nouvingut en aquest final de festa.

Si el conjunt danès s’estrena al Lanxess Arena, l’equip català és el més experimentat i insistent, i serà al majestuós pavelló d’una vora del Rin per novena vegada en dotze edicions. “En aquestes últimes temporades a Colònia hem après molt, hem après de les victòries, però sobretot de les derrotes i que no pots donar un partit per guanyat fins al final”, comenta el tècnic barceloní, Xavi Pascual, que amb els dos partits del cap de setmana posarà el punt final a més de dotze temporades a la banqueta blaugrana.

Pascual remarca que ja han girat full a la decepció de desembre: “L’equip és suficientment conscient que vam perdre una final perquè el Kiel va ser superior a nosaltres, però també és conscient que ho estem fent bé. Jo crec que estem jugant força bé durant tot l’any. No et donen el títol perquè t’ho mereixis, sinó perquè arribes a la final a quatre i guanyes. Penso que hem jugat molt bé i que hem de seguir en la mateixa línia, amb el nostre model de joc. Tenim confiança en el que fem perquè si no no hauríem sigut capaços de guanyar tots els partits aquesta temporada.” I és que més enllà del repte de conquerir la desena Champions, el Barça ho faria amb un full de resultats immaculat, amb vint victòries de vint de possibles. Una fita sense precedents en la màxima competició continental. El conjunt blaugrana arriba a l’examen final havent guanyat en les catorze jornades de la fase de grups i els quatre partits d’eliminatòries, els vuitens i els quarts de final. Repassant els resultats, però, sembla clar que la victòria més suada i patida va ser precisament la que va segellar contra el Nantes al Palau Blaugrana (30-29), el 17 de febrer. Segur que Pascual ha repassat el vídeo d’aquell partit més d’una vegada. De fet, el tècnic barceloní considera que el Nantes és l’equip que arriba a la fase final amb més bona forma, després d’haver eliminat pel camí el Kielce i el Veszprém. El duel de la família Entrerríos, amb Raúl, el capità del Barça que tanca la seva trajectòria esportiva de clubs a Colònia, i Alberto, a la banqueta del Nantes, serà un altre dels focus d’interès de la segona semifinal europea.

LES XIFRES

18
victòries
de 18 partits ha aconseguit el Barça aquesta temporada en la competició europea
1
gol
de diferència va obtenir el Barça en l’últim duel contra el Nantes (30-29), al febrer al Palau
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)