L’Aalborg, primer finalista de la Champions a Colònia

L’equip danès, amb un Claar brillant en la direcció de joc, fa saltar la banca i elimina el París Saint-Germain (33-35) en la primera semifinal al Lanxess Arena

L’Aalborg, que s’estrenava a la final a quatre de Colònia, ha sorprès el totpoderós París Saint-Germain (33-35) i s’ha guanyat amb tot mereixement l’accés a la final de la Champions de demà (18 h). El Lanxess Arena ha fet saltar la banca una vegada més i el PSG tornarà de buit de la ciutat alemanya i haurà de jugar per la tercera plaça amb el perdedor del Barça-Nantes, que es juga a continuació.

Impressionat per l’escenari, l’Aalborg ha pagat d’entrada els nervis i l’ansietat del novell i ha necessitat més de 9 minuts per veure porteria. En tot cas, al PSG també li ha costat entrar en joc i en aquest punt havia aconseguit un parcial de 3-0, gràcies a dos penals executats per Mikkel Hansen i a un contraatac culminat per Dylan Nahy. Stefan Madsen s’ha vist obligat a demanar temps mort i amb un atac amb set jugadors ha pogut per fi trencar la sequera gràcies a un gol de Felix Claar. El partit ha entrat en una fase d’intercanvi de cops i en aquest sentit el central suec (5 gols) i Henrik Mollgaard (3) han estat providencials pel conjunt danès. Pel bàndol parisenc, més enllà dels quatre penals de Hansen, els gols han estat molt més repartits i s’ha arribat a la mitja part amb un ajustat 15-13.

Després de la represa, l’efectivitat de Prandi i Remili han donat un nou impuls al conjunt de Raúl González, amb una màxima diferència de cinc gols (19-14). Però l’Aalborg ha reaccionat. Les aturades del jove Simon Gade han donat ales al seu equip, que ben dirigit per Claar ha capgirat el resultat amb un parcial de 5-11 (24-25). S’entrava, doncs, als últims 10 minuts de partit amb una situació d’equilibri total. El conjunt danès ha arribat al tram final amb les idees més clares. El PSG ha alternat la defensa 5-1 amb la 6-0 i se l’ha jugat amb un atac amb set jugadors per trobar més espais, però l’Aalborg ha recuperat la pilota i Magnus Saugstrup Jensen ha marcat a porteria buida. Ferran Solé, autor d’un golàs d’esquenes a porteria des de l’extrem, s’ha deixat veure en el tram final (4 gols), però no ha pogut canviar el rumb del partit. Claar, com a director d’orquestra i autor de 9 gols, Christensen i Sandell han acabat de sentenciar el partit pel bàndol escandinau.