Gonzalo impulsa el Barça a una altra final europea

Handbol. Les disset aturades del porter i el sacrifici defensiu ajuden a trencar el col·lapse ofensiu del segon temps i encarrilen el triomf contra el Nantes abans del partit decisiu contra l’Aalborg (18 h)

Barça 31 Nantes 26

BARÇA:Gonzalo; Mortensen (3), N’Guessan (3), Aleix (5, 1 p.), Mem (5), Cindric (1), Fàbregas (3) –set inicial–; Möller (p.s.), Entrerríos (2), Sorhaindo, Dolenec (4, 3 p.), Janc (1), Petrus, À. Pascual, Makuc (3) i Frade (1),HBC NANTES:Nielsen; Balaguer (4), Gurbindo (1), Pechmalbec (3), Cavalcanti (2), Briet, Valero (6, 4 p.) –set inicial–; Dumoulin (p.s.), Lazarov (2), Damatrin-Bertrand (1), Monar (4), Ovnicek (2), Minne (1)i Feliho y Dumoulin.PARCIALS:2-0, 6-3, 9-6, 10-8, 12-11, 15-13; 16-15, 17-17, 18-17, 23-19 i 31-26.ÀRBITRES:Kurtagic i Wetterwik. Exclusions: Fàbregas (10’), Janc (25’) i Mem (34’), per part del Barça; i Pechmalbec (21’), Minne (42’) i Feliho (48’), per part del Nantes.PÚBLIC:Es va permetre l’entrada d’un miler d’espectadors, repartits entre els quatre equips en competició. Per part del Barça, el president Joan Laporta va encapçalar la directiva blaugrana.

PSG 33 Aalborg 35

PARÍS SAINT-GERMAIN:Genty; Remili (7), L. Karabatic (4), Toft Hansen (1) Steins (4), Prandi (3), Nahi (2) –set inicial–; Gerard (p.s.), Mikkel Hansen (6 p.), Solé (4), Kounkoud, Kristopans, Viran, Syprzak (2) i N. Karabatic.AALBORG HANDBOLD:Aggefors; Samuelsson, Sandell (4), Claar (9), Mollgaard (4), Barhold (1 p.), Christensen (5) –set inicial–; Gade (p.s.), Antonsen (5), Juul-Lassen (2,1 p.), Andreas Jensen, Jakobsen (1) i Saugstrup (4).PARCIALS:2-0, 4-1, 6-3, 9-5, 12-9, 15-13; 19-14, 22-18, 23-22, 25-26, 29-30 i 33-35.ÀRBITRES:Lah i Sok. Exclusions: Prandi (15’), Viran (22’) i Kristopans (42’), per part del PSG; i Mollgaard (4’ i 24’), per part de l’Aalborg..COMENTARI:L’Aalborg arribava a Colònia amb la condició de novell, però es va saber sobreposar a la magnitud de l’escenari i a una mala posada en escena per tombar el projecte milionari del PSG, que després de cinc participacions tornarà amb les mans buides del Lanxess Arena. Les intervencions de Simon Gade sota els pals i la direcció de joc i els gols del central Felix Claar (9) van ser els factors diferencials en la segona meitat.

El Barça persisteix a voler tancar un cicle amb l’anhelada desena copa d’Europa i avui no faltarà a la cita amb la final a Colònia, mig any després d’haver perdut en el partit decisiu contra el Kiel. L’últim escull serà el nouvingut Aalborg (18 h, Esport3), que com marca la tradició al Lanxess Arena va fer saltar la banca contra el totpoderós PSG (33-35). El Barça, amb 9 participacions en 12 edicions de la final a quatre, està avisat i ja sap com les gasten aquest tipus de rivals. En la semifinal contra el Nantes, l’equip blaugrana va saber reaccionar a partir de la defensa per superar una fase de col·lapse ofensiu en la segona meitat, quan el conjunt d’Alberto Entrerríos havia estat capaç igualar el resultat. Gonzalo (17 aturades) va acabar guanyant el duel a la porteria amb el jove danès Nielsen (13) i va ser un dels factors desequilibrants del partit.

L’equip blaugrana va colpejar primer. La tripleta francesa en l’equip titular, N’Guessan, Fàbregas i Mem, van deixar la seva targeta de presentació (3-0) només de començar a un Nantes que va necessitar més de sis minuts per veure porteria. L’encarregat va ser Valero, de penal. A partir d’aquí, el partit va entrar en una fase d’enorme equilibri. El Barça sempre va portar la iniciativa, però amb mínimes diferències, d’entre un i tres gols, en un partit que per moments es va convertir en un duel de porters, amb grans intervencions de Gonzalo i el futur jugador blaugrana, Emil Nielsen. Tots dos van acabar la primera part amb vuit aturades. El parcial de la primera part va ser de 15-13.

Després de la represa, el gran treball defensiu del Nantes, amb les aturades de Nielsen, i l’efectivitat de Valero en els penals van propiciar que el conjunt francès empatés per primer cop el partit (17-17) als 37 minuts de joc. El Barça s’havia encallat en atac i Xavi Pascual va demanar temps mort per sacsejar l’equip. Les consignes van donar resultat. El conjunt blaugrana va superar els moments de crisi a partir de la defensa i va esvair fantasmes del passat amb Gonzalo com a protagonista. Aleix, des de l’extrem, Dolenec, infal·lible en els penals, i Mem, amb una canonada, van tornar a donar la iniciativa al Barça. Les dues defenses estaven rendint a un gran nivell, però de mica en mica els blaugrana van anar guanyat terreny al rival. Gonzalo va acabar amb millors números que el seu homòleg a la porteria de l’altra banda i dos gols de Mortensen i Aleix a porteria buida van eixamplar la diferència fins als sis gols (26-20) que encarrilaven l’accés a la final. En el tram decisiu també va brillar el jove Domen Makuc, que va donar més velocitat i fluidesa a l’atac. Alberto Entrerríos es va jugar l’última carta amb atacs amb set jugadors, però no va poder evitar el triomf del seu germà Raúl.