Tennis

Djokovic reneix remuntant dos sets en contra i venç Tsitsipas en la final de Roland Garros

Novak Djokovic (1) ha arrodonit una remuntada de gran mèrit davant del grec Stéfanos Tsitsipas (5) quan tenia el partit hipotecat amb dos sets en contra i ha celebrat per segona vegada el títol de Roland Garros per 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2 i 6-4 en 4 hores i 11 minuts de passió. El serbi ha apel·lat a l’aplom i l’experiència per capejar el temporal quan pitjor ho estava passant i obté el seu dinovè títol de Grand Slam en 29 finals, un èxit que el deixa a tocar dels 20 de Roger Federer i Rafa Nadal en la lluita per la història. Tsitsipas, el millor tennista del curs, ha jugat com els àngels en els dos primers actes, però s’ha anat esbravant a partir de la pressió i els recursos del número 1 del món, que no ha cedit ni un sol servei en els tres darrers sets.

El grec ha hagut de salvat dues pilotes de break en el primer joc del partit però ha agafat el fil amb rapidesa com si fos un veterà en la seva primera final de Grand Slam amb 22 anys. Amb 5-4 a favor ha disposat de pilota de set –la primera de trencament– i Djokovic ha reaccionat amb un revés diagonal perfecte. A més, ha consumat el primer break del partit (5-6). Però l’hel·lè s’hi ha rebel·lat, ha gestionat la situació amb enteresa i ha signat un contrabreak. S’ha posat, a més, amb un 4-0 en el desempat. La sang freda i la tècnica de Nole l’han catapultat (5-6), però Tsitsipas ha salvat la pilota de parcial i no ha fallat en la seva segona oportunitat. Han estat 68 minuts de gran nivell en què el debutant s’ha espolsat la pressió a partir d’una dreta demolidora i ha fet tota una declaració d’intencions. Confirmades, a més, amb un nou trencament en el primer joc del segon acte (2-0). Amb precisió, profunditat i cames vertiginoses, el grec ha tornar a apoderar-se del servei d’un descentrat rival en el setè joc i s’ha endut el parcial per 6-2. Gran sorpresa a la Philippe Chatrier. Djokovic tornava a patir del mateix mal del 2015 quan va vèncer per primer cop Nadal a París i es va estimbar en la final contra Wawrinka. Però el número 1 ha ressuscitat a partir de la cinquena oportunitat de break en el quart dramàtic joc del tercer acte, el qual s’ha adjudicat per 6-3, i ha trencat el ritme del seu rival amb un altre trencament en l’inici del quart parcial, en el qual ha recuperat al màxim les sensacions positives (2-6), amb deixades de gran nivell i la seva varietat tàctica habitual. A més, li ha esmicolat de nou el servei al grec en el tercer joc del cinquè set (2-1), paraules majors. L’hel·lè ha anat salvant els seus serveis i Nole s’ha mostrat inflexible. Ha segellat el 5-3 en blanc. El d’Atenes ha sobreviscut al servei (5-4). Brutal, l’hel·lè ha salvat la primera pilota de partit en contra amb un revés paral·lel, però s’ha hagut d’agenollar, amb el cap ben alt, definitivament en la segona oportunitat davant la mentalitat voraç del monstre balcànic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)