Atletisme

Títols, mínimes i punts de rànquing per anar als Jocs

Atletisme. El campionat d’Espanya s’inicia avui a Getafe amb catalans com Redondo, Mechaal i Ezzaydouni buscant assegurar el bitllet a Tòquio

Les tres jornades del campionat d’Espanya que s’inicia avui a Getafe serviran per repartir els títols estatals, però també perquè els darrers atletes busquin les mínimes per disputar els Jocs Olímpics o per sumar més punts i millorar la seva posició en el rànquing mundial per poder anar a Tòquio. Hi ha una bona representació d’atletes catalans, ja que la federació catalana, amb 101, és la que n’ha inscrit més.

Entre els que buscaran el títol i demostrar que estan en forma per anar als Jocs Olímpics, ja que ja tenen la mínima, hi ha Adel Mechaal, que arriba sense marca a l’aire lliure després d’una bona campanya de pista coberta. Està en un cas semblant Ibrahim Ezzaydouni, que té mínima en els 3.000 m obstacles i no ha competit en tot l’any per una lesió. En l’estatal haurà de demostrar com està de forma i lluitar amb tres atletes més que també tenen mínima. Laura Redondo ha demostrat en les últimes setmanes que està en un gran moment de forma i ha fet el rècord d’Espanya. Ha de buscar revalidar el títol de l’any passat i fer una bona marca per sumar punts per al rànquing mundial i entrar entre les que aniran a Tòquio per aquesta llista sense tenir la mínima.

Esther Guerrero està completament centrada en els 1.500 m i només defensarà aquest títol enguany. L’any passat va fer un històric doblet guanyant també els 800 m, però a Getafe només farà els 1.500 m, en què ja té la mínima olímpica. Maria Vicente no disputarà l’heptatló i sí que farà dues proves individuals, en què lluitarà pel títol. Disputarà la llargada i ha estat la revelació de l’any en els 200 m i arriba com la líder de l’any de la distància. La màxima rival serà Jaël Bestué, que defensa el títol i ha tornat després d’una llarga lesió.

També buscaran revalidar el títol estatal que van aconseguir l’any passat Sara Gallego en els 400 m tanques, Bernat Erta en els 400 m i Abdessamad Oukhelfel en els 5.000 m.

L’última del 4x400 m

En l’estatal els relleus seran per clubs i l’equip estatal de 4x400 m masculí i femení tindrà l’última oportunitat de fer una marca per anar als Jocs per rànquing el dimarts 29 a Castelló, el mateix dia que es tanca la llista. En l’equip femení estan convocades Sara Gallego i Carmen Sánchez i en el masculí, Bernat Erta.

CENTRADES

Guerrero defensa només el títol dels 1.500 m i Vicente fa dues proves individuals

Esther Guerrero és escollida millor atleta de l’any 2020

Esther Guerrero va ser escollida millor atleta de l’any 2020 i va recollir el premi en la Gala de l’Atletisme que es va fer a Getafe com a preludi del campionat d’Espanya, que s’inicia demà. La banyolina era una de les tres finalistes juntament amb Teresa Errandonea i Irene Sánchez Escribano. És la primera vegada que guanya aquest guardó. “Per mi el 2020 va ser increïble, el millor any fins ara. Em vaig entrenar molt bé gràcies al meu entrenador, que també ha recollit el seu premi. Quan estàs en el moment s’ha d’aprofitar, i ho vaig aprofitar i és indescriptible, aquella sensació”, va explicar. En la categoria masculina el guanyador del premi al millor atleta de l’any 2020 va ser Orlando Ortega. Sara Gallego va ser la millor atleta femenina de la categoria sub-23, i en sub-20 els dos premiats van ser Maria Vicente, que no hi va assistir i Bernat Erta. Rosa Escribano va ser la millor atleta màster femenina i el tècnic Joan Lleonart va rebre el premi al millor entrenador, compartit amb José Luis Mareca. La federació catalana va ser la millor federació autonòmica i va recollir el premi el seu president, Joan Villuendas. En l’apartat de millors organitzadors de mitges maratons, es va premiar l’Edreams Mitja Marató de Barcelona. Ayad Lamdassem ho va ser pel seu rècord d’Espanya de marató. No hi va ser present.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)