Tennis

La fe impulsa Badosa

Tennis. Aixeca un 0-3 en el tercer acte després d’haver cedit també el primer set i jugarà els vuitens de Wimbledon contra la txeca Muchova (19)

Paula Badosa (30) va segellar ahir en un partit costerut una gran remuntada contra la perillosa polonesa Magda Linette (44a de la WTA) quan perdia per 0-3 en el tercer acte i s’ha plantat als vuitens de Wimbledon a còpia de fe i determinació: 5-7, 6-2 i 6-4 en dues hores i 26 minuts. La seva rival serà la txeca Karolina Muchova (19), que va superar per 7-5 i 6-3 la russa Anastassia Pavliutxenkova (16), recent finalista a Roland Garros. Badosa també va signar vuitens a París.

Linette, que té una dreta plana demolidora i que havia fet fora ni més ni menys que la ucraïnesa Elina Svitolina (3) en el partit precedent, va arrencar certament accelerada. Va arriscar en excés i va cometre tres errors no forçats en els primers dos minuts. L’empordanesa, amb marge de seguretat, ho va aprofitar per signar el seu primer trencament tot just en el primer joc del partit, l’inici somiat. En el segon, a més, va sobreviure a tres dobles faltes consecutives, un fet ben inusual, i va situar el 2-0 salvant dues pilotes de break. Amb 4-2 per a la de Begur, 40-15 i servei de la polonesa, la pluja, factor endèmic en el torneig, va obligar a tapar la pista 16 i a suspendre el partit més d’una hora. Badosa no va digerir gens bé el parèntesi i va fallar més en els tres últims jocs que no pas en la resta del parcial (5-7). La reacció de la catalana, però, la va ressituar, amb un 6-2 inapel·lable. Però el partit, esquizofrènic, es va tornar a capgirar com un mitjó. Linette es va situar amb un amenaçador 0-3 i break amunt, gràcies a un pas endavant literal metafòric que li va permetre dominar el centre de la pista, escurçant els punts sovint gairebé de sobrebot. Les sensacions de Badosa eren pèssimes, però va apel·lar a l’actitud i va remar sense defallir (3-3). Plenament rescabalada i alliberada, va jugat com els àngels amb 4-4 pressionant els segons serveis de Linette i va consumar un trencament cabdal que va corroborar amb el seu servei segellant el triomf en la tercera pilota.

Heroïna Raducanu

Wimbledon ja té heroïna local: la jove de 18 anys Emma Raducanu (338a de la WTA), que va vèncer la romanesa Sorana Cirstea. S’enfrontarà a l’australiana Ajla Tomljanovic. La més jove en els vuitens, però, serà la nord-americana Coco Gauff (20): 17 anys. Es va desfer de l’eslovena Kaja Juvan per 6-3 i 6-3 i jugarà contra l’alemanya Angelique Kerber (25), campiona el 2018. Ashleigh Barty (1) va vèncer la txeca Katerina Siniakova per 6-3 i 7-5 i se les haurà amb la txeca Barbora Krejcikova (14).

LA DADA

8
‘aces’
ha fet Badosa, que ha guanyat un 75% de punts amb el primer, aspecte fonamental.

LA PROTAGONISTA

He jugat un bon tennis i no he perdut la fe. És una de les meves millors remuntades. M’ha portat al límit

Federer es retroba i Cilic fa patir Medvédev

“Estic feliç amb el meu joc. Aquest triomf em farà creure.” Un resum magnífic que il·lustra el sentiment de Roger Federer (6) a Wimbledon i dels seus fidels seguidors després de superar per 6-4, 6-4, 5-7 i 6-4 en 2h34 el perillós britànic Cameron Norrie (29), que s’ha despertat una mica tard, però que ha inquietat el geni de Basilea en tot el tram final del partit. El seu rival serà l’italià Lorenzo Sonego (23). L’alemany Alexander Zverev (4) va tenir feina per doblegar el nord-americà Taylor Fritz (31) –6-7 (3), 6-4, 6-3 i 7-6 (4)– i se les haurà amb el canadenc Felix Auger-Aliassime, que s’ha beneficiat de la retirada de Nick Kyrgios. L’australià ha dit prou en el tercer set amb un problema abdominal (2-6, 6-1 i ret.). El croat Marin Cilic (32), finalista el 2017 i campió de l’obert dels EUA el 2014, va fer patir el rus Daniïl Medvédev (2) –6-7 (3), 3-6, 6-3, 6-3 i 6-2 en 3h36–, que jugarà contra el polonès Hubert Hurkacz (14).

Eliminada en dobles

Paula Badosa va arrodonir la jornada jugant el quadre de dobles al costat de la castellonenca Sara Sorribes. Van caure contra les nord-americanes Gauff-McNally (12) per 6-4 i 6-4 en una hora i 26 minuts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)