Golf

Morikawa, arribar i moldre

Golf. El jove californià de 24 anys es converteix en el primer jugador a guanyar l’obert britànic i el PGA, l’agost passat, en l’any de la seva estrena

El jove californià Collin Morikawa, de 24 anys, va demostrar per segona vegada que no es deixa impressionar per l’escenari en els tornejos del Grand Slam. Al contrari: és quan ofereix la millor versió. L’agost passat, es va emportar el triomf en el PGA en l’any de la seva estrena al Harding Park de San Francisco i, ahir, ho va tornar a fer en l’obert britànic, al Royal St. George’s, a Sandwich (Kent). Morikawa es converteix en el primer jugador que guanya aquests dos majors en el seu debut i ja figura en l’Olimp dels escollits amb l’ascens al tercer lloc del rànquing mundial. Morikawa es va emportar la Gerra de Claret, el trofeu del guanyador, i succeeix en el palmarès l’irlandès Lowry Shane, el jugador que ha lluït el títol durant més temps, ja que l’any passat es va suspendre per culpa de la pandèmia.

Morikawa, d’ascendència japonesa i xinesa, iniciava la jornada en segon lloc, a un cop del sud-africà Louis Oosthuizen. Amb tot, dissabte, ja havia fet tota una declaració d’intencions: “Soc en la posició en què vull ser. Com a esportista, com a golfista, vols ser en aquesta posició. M’encanta, així que espero amb molta il·lusió que arribi demà.”

Només va necessitar quatre forats per igualar el seu company de joc i en el setè ja va prendre el lideratge per dos cops d’avantatge. El jugador de Los Angeles va posar la directa amb tres birdies consecutius, mentre el seu rival s’allunyava de la glòria amb dos bogeys als forats quatre i set. Amb un joc molt consistent i sense errades, Morikawa va acabar la jornada amb 66 cops (-4) per signar una targeta final de 265 (-15). La segona plaça va ser per al seu compatriota Jordan Spieth (-13) i la tercera per al basc Jon Rahm (-11), tots tres amb la mateixa volta final (66). El jugador de Barrika, que recupera el primer lloc del rànquing mundial, va compartir el tercer lloc amb Oosthuizen (71, +1), que no va tenir el millor dia.

LA DADA

El basc Jon Rahm acaba tercer i recupera el número u del rànquing mundial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)