Gimnàstica

Biles ja enlluerna abans d’hora

Gimnàstica artística. El fenomen nord-americà clava tots els seus exercicis en els entrenaments previs a l’inici de la qualificació per equips, que es disputen aquesta matinada amb la participació de les catalanes Bechdejú, González i Petisco

Simone Biles, un dels grans referents dels Jocs de Tòquio, entra en acció la matinada vinent disposada a engrandir la seva llegenda després de l’exhibició a Rio, on va assolir quatre medalles d’or i una de bronze. Un dels reptes d’aquesta revolucionària de la gimnàstica és enllaçar dos títols del concurs complet, una gesta que ni tan sols va poder aconseguir en el seu dia la romanesa Nadia Comaneci. Biles també va guanyar la competició per equips, el salt i el terra, i va ser tercera en barra. En tot cas, dijous ja va enlluernar en els entrenaments que es van efectuar al gimnàs Ariake, el mateix escenari de la competició, i va clavar tots els seus exercicis, d’extrema dificultat. Aquesta matinada es disputa la qualificació per equips, que ha de determinar les vuit seleccions que accedeixen a la final.

També entrarà en acció la matinada vinent la selecció espanyola, que no accedia a uns Jocs per equips femenins des d’Atenes 2004. Serà, per tant, l’estrena olímpica de les tres joves gimnastes catalanes: Laura Bechdejú (Girona, 2000), Marina González (Malgrat de Mar, 2002) i Alba Petisco (Sant Joan Despí, 2003), a més de la madrilenya Roxana Popa (1997). La seleccionadora Lucía Guisado va haver de fer front a les baixes per lesió de dues de les seves titulars, Ana Pérez i Cintia Rodríguez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)