L’equip espanyol goleja a pler en el seu debut olímpic contra Sud-àfrica (4-29)

La màxima anotadora ha estat la jove jugadora de Rubí Elena Ruiz (16 anys), amb 5 gols

La selecció espanyola, amb onze jugadores catalanes, ha resolt amb molta comoditat el seu debut en el torneig olímpic, amb una golejada sense pal·liatius contra Sud-àfrica, la ventafocs del grup A per 4-29 (2-5, 1-9 i 0-10). Els gols han estat molt repartits i, excepte Maica García amb molèsties a l’esquena, totes les jugadores de camp han marcat. Les màximes golejadores han estat Elena Ruiz (5), que amb només 16 anys no se li ha arronsat el braç en el seu debut olímpic, Anni Espar (4), Bea Ortíz (4) i Judith Forca (4).

L’equip de Miki Oca ha marcat diferències des de l’inici amb els primers gols de les jugadores exteriors, amb Anni Espar (2) i Roser Tarragó com a protagonistes (0-3). Ashleigh Vaughn ha trencat el gel per a les sud-africanes, però Irene González en una transició ràpida i la benjamina de l’equip Elena Ruiz, que ha deixat la seva targeta de presentació amb una canonada, han tancat el primer quart amb un parcial de 2-5. En el segon quart, el conjunt espanyol ha posat la directa i amb més d’un gol per minut (1-9) ha ampliat la renda fins al 3-14 amb què s’ha arribat al descans. Els blocatges en defensa i les sortides al contraatac han marcat el guió en aquest tram del partit. Tot i que la victòria ja estava més que resolta, l’equip espanyol no ha baixat la intensitat i ha resolt els dos últims quarts amb un demolidor parcial d’1-15.

El pròxim partit per a Espanya, molt més exigent, serà dilluns (12.50 h) contra el Canadà, que avui ha perdut contra Austràlia per 5-8.