Estrena amb rècord de gols

Waterpolo. L’equip espanyol, amb protagonisme de la jove de setze anys Elena Ruiz, estableix la màxima golejada de la història en el torneig olímpic

Sud-àfrica 4 Espanya 29

SUD-ÀFRICA:Maartens; Gerber, Moir, Motau, Sileno, Hallendorff, January, Vaughn (1), Muller, Wedderburn (2), Meecham (1) i MacLeod.ESPANYA:Ester, Bach (2), A. Espar (4), Ortíz (4), Ruiz (5), González (2), C. Espar (1), Peña (1), Forca (4), Tarragó (3), Maica i Leitón (3).PARCIALS:2-5, 1-9, 1-5 i 0-10.ÀRBITRES:Tsuzaki i Wengenroth.

La selecció espanyola es va regalar un festí de gols en el seu debut en el torneig olímpic de Tòquio. El combinat de Sud-àfrica amb prou feines va poder oposar resistència davant un conjunt estatal desencadenat, que va desplegar tot el seu arsenal ofensiu per establir la màxima golejada de la història en uns Jocs. Contra la ventafocs del grup, era el partit ideal perquè la benjamina de l’equip, la rubinenca de només setze anys Elena Ruiz, disposés de minuts. I no els va desaprofitar. La màxima golejadora de la fase regular de la lliga va exhibir la seva potència i efectivitat amb el llançament i amb cinc dianes va ser la màxima artillera del conjunt de Miki Oca. De fet, totes les jugadores de camp van marcar, a excepció de Maica García, que amb molèsties a l’esquena es va reservar per a embats de més exigència. També van destacar en la faceta ofensiva Anni Espar, Bea Ortíz i Judith Forca, totes tres amb quatre gols.

L’equip d’Oca va marcar diferències des de l’inici amb els primers gols de les jugadores exteriors, amb Anni Espar (2) i Roser Tarragó com a protagonistes (0-3). Ashleigh Vaughn va trencar el gel per a les sud-africanes, però les debutants en el torneig olímpic Irene González, en una transició ràpida, i Elena Ruiz, que va deixar la seva targeta de presentació amb una canonada, van tancar el primer quart amb un parcial de 2-5. En el segon, el conjunt espanyol va posar la directa i amb més d’un gol per minut (1-9) va ampliar la renda fins al 3-14 amb què es va arribar al descans. Els blocatges en defensa i les sortides al contraatac van marcar el guió en aquest tram del partit. Tot i que la victòria ja estava més que resolta, l’equip espanyol no va abaixar la intensitat i va resoldre els dos últims quarts amb un parcial demolidor d’1-15.

Ara cal posar tota l’atenció en el Canadà, un rival molt dur, amb molt bones jugadores