Gimnàstica

Joel Plata es queda a les portes de la final

Gimnàstica artística. El gimnasta de Viladecans figura com a primer reserva per estar entre els 24 millors del concurs complet

Joel Plata (CG Sant Boi) es va quedar a les portes de la final del concurs complet dels Jocs de Tòquio, reservada per als 24 millors, i si d’aquí a dimecres –entremig hi haurà la final per equips– no hi ha cap baixa s’haurà de conformar a figurar com a primer reserva. Amb 81,298 punts, el gimnasta de Viladecans va ser el millor de l’equip espanyol i no va entrar a la final d’un pèl, ja que el brasiler Diogo Soares va marcar la nota de tall amb 81,332.

Plata va ser víctima de la pressió en la seva posada en escena: “M’he notat una mica nerviós, sobretot al principi. M’ha impactat les dimensions de l’estadi, la sensació de complir un somni i en el primer aparell m’ha passat factura. He notat que m’ofegava i he arribat cansat en la sortida, que és on he fallat”, va admetre sobre la seva penalització per haver posat les mans en la sortida de la barra. En tot cas, Plata es va saber refer i gaudir de l’experiència. “De mica en mica m’he anat recomponent i he tornat a ser jo mateix en cada aparell. No és el resultat que jo esperava, però estic molt content”, va sentenciar després de la competició.

Thierno Diallo (Egiba Manresa), el més jove de l’equip amb 20 anys, va sumar 76,066. El conjunt espanyol va trobar a faltar els punts del gimnasta d’Alcoi Néstor Abad, l’únic amb experiència olímpica, però que amb dues caigudes no va poder passar dels 78,031 punts. El mallorquí Nicolau Mir en va sumar 79,655 i amb un global de 241,462 punts la selecció espanyola (12a) es va quedar lluny dels 247,292 d’Ucraïna, la vuitena i última a accedir a la final per equips.

La caiguda de Kohei Uchimura

La gimnàstica japonesa va viure una jornada de contrastos al pavelló Ariake. La cara va ser per al jove equip nipó, que amb 262,251 punts va obtenir la millor valoració en la sessió de qualificació, davant de la Xina (262,061) i el Comitè Olímpic Rus (261,945). El millor en la classificació individual va ser Daiki Hashimoto (88,531). La creu va ser per al llegendari Kohei Uchimura. El campió a Londres 2012 i Rio 2016 i subcampió a Pequín 2008, que només intervenia en la barra, va caure i marxarà de la quarta cita olímpica per la porta del darrere. “Avui he vist que ja no soc necessari”, va dir compungit l’emperador nipó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)