Waterpolo

Contra el poder balcànic

Waterpolo. L’equip de David Martín té com a rivals de grup Sèrbia, Croàcia i Montenegro

Si la selecció espanyola femenina va tenir un debut d’allò més plàcid contra Sud-àfrica, la masculina, amb set jugadors catalans, tindrà avui un duel de màxima exigència només de començar. L’equip de David Martín se les heurà amb Sèrbia (11.20 h), la vigent campiona olímpica i el rival que es va interposar en els quarts de final en els Jocs de Rio.

Amb tot, el conjunt de Martín ha crescut molt en l’últim cicle olímpic i de la mà del tècnic barceloní ha estat capaç de tornar a pujar als podis de grans campionats internacionals després d’una llarga travessa del desert, amb les plates del mundial de Gwangju 2019 i dels europeus de Barcelona 2018 i Budapest 2020. El repte és ara assolir un podi olímpic, que no s’aconsegueix des de l’or d’Atlanta 1996. El seleccionador serbi, Dejan Savic, ja va fer una reverència a Martín quan va guanyar als penals en la final europea del 2018 a les piscines Bernat Picornell. El 2019 i el 2020, però, el conjunt espanyol es va treure l’espina i va eliminar el combinat serbi en els quarts tant del mundial com de l’europeu. L’equip de Martín, doncs, ja sap com fer-ho i haurà de continuar millorant la fórmula per trencar l’ordre establert pel poderós waterpolo balcànic, que a més de Sèrbia, estarà representat a Tòquio amb la Croàcia de Xavi García, plata a Rio i or a Londres, i Montenegro, tots tres en el grup d’Espanya. Els altres rivals seran Kazakhstan i Austràlia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)