Una estrena brillant

Waterpolo. L’equip espanyol tomba la campiona olímpica, Sèrbia, tot i el poder dels balcànics en les jugades de superioritat

Sèrbia 12 Espanya 13

SÈRBIA:Branislav Mitrovic, Dedovic, Pijetlovic (2), Rasovic (1), Jaksic (2), Filipovic (2), Prlainovic –equip inicial–, Randeovic (1), Lazic (2), Aleksic, Stefan Mitrovic (1) i Mandic (1).ESPANYA:López Pinedo, Munarriz (4), Miguel de Toro, Larumbe, Famera, Felipe Perrone (1), Bustos (1) –equip inicial–, Granados (2), Tahull (2), Mallarach, Fran Fernández (1) i Sanahuja (2).PARCIALS:3-3, 3-5, 3-2 i 3-3.ÀRBITRE:Michael Goldenberg (EUA) i Georgios Stavridis (GRE).

El combinat espanyol de waterpolo, amb set jugadors catalans, va protagonitzar un debut brillant contra la campiona olímpica, Sèrbia, en un partit en què els jugadors de David Martín van imposar el seu talent en els moments determinants. És la cinquena victòria seguida de la selecció espanyola contra els serbis en partit oficial. Una bona defensa en l’última acció d’atac de Fran Fernández contra la gran figura dels balcànics, Filipovic, va impedir al jugador alçar el braç i fer un últim llançament per buscar l’empat.

L’equip va dur pràcticament sempre la iniciativa sobretot pel joc dinàmic i de combinació en atac amb protagonisme per Munarriz i Granados. En defensa, en canvi, va patir de valent en les jugades de superioritat dels serbis (9 de 12), ja que en la major part de les accions López Pinedo va quedar venut amb llançaments davant dels pals dels jugadors situats a la zona de boia. L’equip de Martín va suplir aquesta mancança trobant també les seves oportunitats en atac, amb protagonisme de diferents jugadors. En el segon quart, (3-5) el jove egarenc Bernat Sanahuja, cada vegada amb més galons, es va posar l’equip a l’esquena amb dues canonades letals i assistint també Tahull, cada vegada més consolidat en la posició de boia.

En el darrer quart van acabar sent els jugadors del Barceloneta Munarriz i Fran Fernández, que va fer el 13-11, en superioritat, els que van sentenciar. El 13-12 de Filipovic va ser insuficient per als serbis, que van perdre tres jugadors per tres exclusions, una situació que hauran de millorar els de David Martín.

El segon rival en la fase de grups de l’equip serà Montenegro, una altra de les potències balcàniques.

La selecció femenina

L’equip de Miki Oca, amb dotze jugadores catalanes, disputarà la segona jornada avui contra el Canadà (12.50 h), un rival teòricament inferior.