Natació

Titmus guanya el primer duel a Ledecky

La jove australiana s’ha imposat en els 400 m lliures (3:56.69) per davant del prodigi nord-americà (3:57.36)

L’australiana Ariarne Titmus s’ha apuntat en els 400 m lliures el primer duel davant la nord-americana Katie Ledecky en els Jocs de Tòquio. La nedadora de Washington, que havia marcat territori en les preliminars (4:00.45) tot i que en sèries diferents, ha imposat un ritme molt exigent des de l’inici per intentar desgastar la seva gran rival i impedir un cos a cos en els últims metres. L’estratègia no ha acabat de funcionar perquè a 150 del final la diferència era amb prou feines de 66 centèsimes. El prodigi aussie ha protagonitzat un canvi de ritme espectacular en les dues últimes piscines al qual ja no ha pogut respondre Ledecky. Titmus ha establert un nou rècord oceànic amb 3:56.69, Ledecky ha estat segona amb 3:57.36 i la xinesa Bingjie Li ha estat tercera amb 4:01.08. L’australiana i la nord-americana es tornaran a veure les cares en els 200 m i els 800 m lliures.

Peaty, dominador

El britànic Adam Peaty, autor de 19 de les 20 millors marques de tots els temps en 100 m braça, ha ratificat la condició de rei indiscutible d’aquesta especialitat revalidant el títol olímpic amb un registre de 57.37. El neerlandès Amo Kamminga, que a principis de juny va ser el vencedor del trofeu Ciutat de Barcelona a la piscina Pere Serrat del CN Sant Andreu, ha ocupat el segon lloc (58.00) i l’italià Nicolo Martinenghi ha estat tercer, a gairebé un segon del vencedor (58.33). La jove canadenca Maggie MacNeil, de 21 anys, ha confirmat en els 100 m papallona el canvi generacional i s’ha emportat l’or amb un registre de 55.59. La sueca Sarah Sjoestroem, recordista mundial i campiona a Rio, s’ha hagut de conformar amb el setè lloc. La nedadora escandinava encara no ha pogut recuperar la seva millor versió des que el mes de febrer es va trencar el colze.

Primer or de Dressel

La segona jornada de finals s’ha tancat amb el primer títol dels sis als quals aspira el nord-americà Caeleb Dressel en els 4x100 m lliures. La seva primera posta (47.26) ha estat decisiva perquè l’equip dels Estats Units prengués un lideratge que ja no ha abandonat fins al desenllaç (3:08.97). A més d’un segon de diferència, Itàlia (3:10.11) i Austràlia (3:10.22) han completat el podi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)