Ciclisme

Tom Pidcock guanya l’or en la cursa de BTT dels Jocs

Jofre Cullell és quinzè a 3:02 i David Valero bronze

Tom Pidcock, que divendres complirà 22 anys (Leeds, 1999); és el nou campió olímpic de BTT en la disciplina olímpica (XCO). Campió del món júnior i sub-23 en ciclocròs i júnior en contrarellotge, l’anglès es va fracturar la clavícula al juny quan s’entrenava a la Cerdanya en ser atropellat per un cotxe quan s’entrenava en carretera amb la bici de contrarellotge. Jofre Cullell ha pogut complir el seu millor pronòstic entrant en el quinzè lloc, a 3:02.

El suís i anterior campió olímpic, Nino Schurter, el també helvètic Mathias Flückiger i el brasiler Henrique Avancini s’han posat al davant en una primera volta –eren set a un circuit de 4.100 m i 150 m D +–marcada per la caiguda d’un dels dos grans favorits, el neerlandès Mathieu van der Poel, que el descartava pel triomf i el feia abandonar a l’inici de la cinquena volta i quan havia passat una hora.

Pidcock, l’altre gran favorit, a quatre voltes es quedava sol al davant deixant Schurter enrere i quan Jofre Cullell era 21è. Flückiger era l’únic en poder seguir de prop a l’anglès de l’Ineos, però en una pujada havia de posar el peu al terra i li deixava el triomf en franquícia.

El cinc cops campió estatal David Valero anava tercer al darrer pas per meta, quan ha atrapat el grup de Schurter en què hi havia quatre candidats al bronze, i ha pogut entrar a 34 segons de Pidcock i després d’haver anat el trentè.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)