Segona victòria treballada i lideratge en solitari

Waterpolo. La selecció estatal supera un sòlid Montenegro i és l’únic equip que ha guanyat els seus dos primers partits

Montenegro 6 Espanya 8

MONTENEGRO:Kandic, Petkovic, Cuckovic, Vidovic (1), Ukropina, Ivovic (2) i Spaic –equip inicial–; Brguljan, Perkovic, Popadic, Matkovic (3) i Banicevic.ESPANYA:López Pinedo, Munarriz (1), Granados (2), De Toro, Larumbe, Famera (1) i Perrone –equip inicial–; Sanahuja (2), Fernández, Tahull, Mallarach (2) i Bustos.PARCIALS:2-3, 1-2, 2-2 i 1-1.ÀRBITRES:Sebastien Dervieux (França) i Georgios Stavridos (Grècia).

La selecció espanyola es va situar en la primera posició en solitari del grup B després de sumar la seva segona victòria, en un triomf molt treballat, contra Montenegro per un ajustat 6-8. Els homes que dirigeix David Martín van estar molt centrats contra el conjunt que aquest any ha guanyat la lliga mundial. L’enfrontament va ser força anivellat, tot i que gairebé sempre el combinat estatal va anar al davant en el marcador. El treball en defensa i en la porteria van ser brillants, ja que l’equip només va encaixat sis gols contra un conjunt d’atac potent.

Montenegro va marcar primer, però el conjunt estatal va capgirar el resultat i es va situar al davant amb un 2-3 al final del primer quart. Després del nou empat (3-3), a l’inici del segon període els gols de Blai Mallarach i Álvaro Granados van situar el 3-5 amb què es va arribar al descans.

Bernat Sanahuja va fer el 3-6 en l’inici de la segona meitat i, tot i que els montenegrins es van apropar, el combinat estatal sempre es va mantenir al davant (5-6). En els dos últims períodes la igualtat va ser manifesta i els dos parcials van ser anivellats (2-2 i 1-1) per arribar al final del partit amb un ajustat 6-8 per al conjunt estatal. El pròxim rival de la selecció espanyola masculina serà el Kazakhstan contra el qual jugarà demà. L’equip kazakh ha perdut els dos partits que ha disputat fins ara i ho ha fet per golejades i és l’últim classificat del grup B.

Torn de l’equip femení

La selecció espanyola femenina jugarà avui el seu tercer partit contra el conjunt dels Països Baixos, que només ha jugat un partit, que ha perdut contra Austràlia. El combinat estatal buscarà la seva tercera victòria per mantenir-se en la primera posició del seu grup, ja que les australianes, amb les quals estan empatades, descansen en aquesta jornada.

LA DEFENSA

S’ha fet un gran treball en defensa i a la porteria, i només s’han encaixat sis gols